«Ουδέποτε κατέστρεψα το USB που μου έδωσε ο κ. Διώτης για αντιγραφή» τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες η δικηγόρος και ειδική συνεργάτιδά του πρώην προϊσταμένου του ΣΔΟΕ, Γαλάτεια Μανέ, στους οικονομικούς εισαγγελείς ανατρέποντας με την κατάθεσή της τα όσα είχε υποστηρίξει στο συμπληρωματικό υπόμνημά του ο προϊστάμενός της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα protothema.gr, η άλλοτε στενή συνεργάτις του κ. Διώτη ανέφερε στο υπόμνημά της ότι έπειτα από σχετική εντολή του πρώην προϊσταμένου του ΣΔΟΕ, αγόρασε ένα νέο USB και σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε: «πήγα στο γραφείο του και αντέγραψα σε ένα φορητό υπολογιστή (laptop) το περιεχόμενο του αρχικού USB. Στη συνέχεια το αρχείο το αντέγραψα στο νέο στικάκι».


Τι έλεγε ο Διώτης στο συμπληρωματικό υπόμνημά του

Να θυμίσουμε ότι στο συμπληρωματικό του υπόμνημα έλεγε μεταξύ άλλων ότι, επειδή οι γνώσεις του για την τεχνολογία δεν είναι καλές, «κάλεσα τη δικηγόρο κυρία Γαλάτεια Μανέ, η οποία μόλις είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτης μου, να με βοηθήσει στη μεταγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο, ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι - αντίγραφο. Για το λόγο αυτό την παρακάλεσα να πάει η ίδια και να αγοράσει ένα, στη συνέχεια δε να αντιγράψει το πρώτο στικάκι στο καινούριο, όπως και έπραξε».

Ο κ. Διώτης τόνιζε επίσης στο υπόμνημα που είχε στείλει στους οικονομικούς εισαγγελείς ότι μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης έβαλε σε φάκελο το στικάκι και ζήτησε από τη συνεργάτιδά του να τον ενημερώσει για το πώς γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου του «στην οποία προέβην αμέσως διότι δεν ήθελα πριν αποφασίσει ο υπουργός πώς έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε».


Πραγματογνωμοσύνη σε υπολογιστές του ΥΠΟΙΚ και του ΣΔΟΕ διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς


Την ίδια ώρα, πέντε κατασχεθέντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές απέστειλαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς στο Κέντρο Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη εκείνου ή εκείνων που αλλοίωσαν τη λίστα Λαγκάρντ με τα στοιχεία καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Οι υπολογιστές, τρεις από το υπουργείο Οικονομικών όταν υπουργός ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο πρώτος που παρέλαβε την λίστα, και οι άλλοι δύο από το ΣΔΟΕ την περίοδο που επικεφαλής ήταν ο Γιάννης Διώτης κατασχέθηκαν καθώς ήταν αυτοί που «άνοιξαν» το επίμαχο υλικό που έστειλαν οι γαλλικές αρχές στην Ελλάδα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπολογιστές στο ΣΔΟΕ όταν η κυρία Μανέ, συνοδεία των οικονομικών εισαγγελέων, μετέβησαν στο γραφείο που στεγαζόταν ο κ. Διώτης, εντόπισαν το laptop και έναν ακόμα σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, οι οποίοι και κατασχέθηκαν, προκειμένου να ερευνηθούν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.


Σχετικό θέμα:  

«Αντέγραψα το USB και κατέστρεψα το παλιό»