Απάντηση εξέδωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σουλαδάκης, στις καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες προετοιμασίας και επιλογής των συνέδρων στο επικείμενο συνέδριο του κινήματος.

Στην απάντησή του ο κ. Σουλαδάκης, αφού κάνει λόγο για «εκ προοιμίου αμφισβήτηση διαδικασιών που ούτε καν έχουν αρχίσει», τονίζει ότι μέχρι σήμερα «δεν έχει επικυρωθεί κανένας σύνεδρος από την ΕΚΑΠ» και ζητεί, αντί καταγγελιών, να υποβληθούν προτάσεις «για διορθώσεις και βελτιώσεις διαδικασιών».

Αναφέρει επίσης ότι οι μόνοι σύνεδροι που έχουν οριστεί είναι τα μέλη της ΚΟΕΣ, αλλά αυτό δεν είναι θέμα της ΕΚΑΠ.

Η δήλωση - απάντηση του κ. Σουλαδάκη έχει ως εξής:

Σε σχέση με δηλώσεις επώνυμες και ανώνυμες, που αφορούν τις διαδικασίες διεξαγωγής του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, έχω να δηλώσω τα εξής:

1. Μέχρι σήμερα, δεν έχει επικυρωθεί κανένας σύνεδρος από την Ε.ΚΑ.Π και η εκ προοιμίου αμφισβήτηση διαδικασιών, που ούτε καν έχουν αρχίσει, δεν συμβάλλει για ομαλό διάλογο και λύσεις.

Την εκ προοιμίου αμφισβήτηση, πρέπει να υποκαταστήσει η πρόταση για διορθώσεις και βελτιώσεις διαδικασιών, η συμμετοχή δηλαδή και όχι η αφοριστική και ατεκμηρίωτη καταγγελία. Δηλαδή η συμμετοχή με ουσιαστικά και όχι με επίθετα!!

2. Οι μόνοι σύνεδροι που έχουν οριστεί, είναι αυτοί της Κ.Ο.Ε.Σ (Κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου). Οι σύνεδροι αυτοί, δεν ορίστηκαν από την Ε.ΚΑ.Π, άλλωστε είναι θέμα που δεν την αφορούσε.

3. Ο ορισμός της Κ.Ο.Ε.Σ έγινε, πολύ πριν συγκροτηθεί η Ε.ΚΑ.Π με την τωρινή της μορφή και δεν υπήρξαν διαφωνίες.

4. Η μέχρι σήμερα ακολουθούμενες διαδικασίες, ανακοινώθηκαν στην γραμματεία της Κ.Ο.Ε.Σ στις 14-2-2013.
Όπου ήταν αναγκαίο, δόθηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις και η Ε.ΚΑ.Π διευκρίνισε τυχόν αναγκαία πληροφοριακά στοιχεία. Και σ' αυτή τη συνεδρίαση, δεν διατυπώθηκαν αντιρρήσεις ή διαφωνίες.

5. Διαδικασίες εκλογής συνέδρων, έχουν προσδιοριστεί για τις 24-2-2013, πλην των οργανώσεων των αποδήμων, που έγιναν στις 17-2-13, επειδή το ζήτησαν οι ίδιες, με τις ίδια απόλυτα ξεκαθαρισμένες, που αφορούν και τις εντός Ελλάδας, διαδικασίες.

6. Για λόγους καθαρά τύπου αλλά και ουσίας, παραπέμπω στις σχετικές εγκυκλίους τις Ε.ΚΑ.Π, που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και έχουν κοινοποιηθεί παντού.

7. Όσον αφορά στα προσωπικά στοιχεία, για εκείνους που με τέτοια ελαφρότητα, εξαπολύουν χαρακτηρισμούς απαράδεκτους, έχω να δηλώσω τα εξής:

Α) Προσωπικά, είμαι υπερήφανος, για την συνεχή από την 3η του Σεπτέμβρη του 74 πορεία μου στο ΠΑΣΟΚ, για την οποία πορεία μου, η κοινωνία με κατατάσσει στη λεγόμενη ιστορική του ηγεσία.
Β) Ο καθένας από μας, έχει καταγράψει στην διαδρομή του στο ΠΑΣΟΚ και στην κοινωνία, μια συγκεκριμένη στάση ζωής και αρχών και δεν αναγνωρίζω σε κανέναν το δικαίωμα, να θέτει σε αμφισβήτηση αρχές και αξίες, που αποτέλεσαν και αποτελούν στάση ζωής.
Γ) Για όσους δεν είναι πραγματικά ανιστόρητοι η δεν έχουν επιλεκτική μνήμη, στο κρίσιμο συνέδριο του 1996 στο οποίο Προήδρευσα, ουδείς αμφισβήτησε τις διαδικασίες του.
Είναι δε πολλοί αυτοί, που επικαλούνται αυτές τις διαδικασίες, ως χρονικό σημείο αναφοράς και πολιτικής ωρίμανσης του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι και τώρα, είμαι αποφασισμένος, εξαντλώντας τις όποιες δυνατότητές μου, να συμβάλλω στην διαφάνεια και την γνησιότητα των διαδικασιών.
Δ) Τα τελευταία χρόνια, έχω επανειλημμένα δηλώσει, ότι για μένα η ενεργός κομματικοπολιτική δράση, έχει τελειώσει.
Παραμένω μόνο, ενεργός πολίτης και μέλος του ΠΑΣΟΚ.
Δεν δίνω το δικαίωμα σε κανένα, αυτά τα 39 χρόνια συνεχούς παρουσίας αλλά και στάσης, με πλήρη ανευθυνότητα και επιπολαιότητα, με τον όποιο τρόπο να τα αμφισβητεί..
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗΣ
Πρόεδρος ΕΚΑΠ

Σχετικό θέμα: Καταγγελία για αδιαφανείς μεθοδεύσεις στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

TAGS