Συνέδριο σκληρών αντιπαραθέσεων προαναγγέλλουν οι προσυνεδριακές καταγγελίες περί αποκλεισμών, μεθοδεύσεων και μαγειρεμάτων που εκτοξεύτηκαν χθες από στελέχη του ΠΑΣΟΚ δείχνοντας ουσιαστικά προς την πλευρά της ηγεσίας του κόμματος.
Στην Ιπποκράτους προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις αντιδράσεις, αντιλαμβάνονται όμως ότι το παιχνίδι χοντραίνει και ότι πολλές ομάδες που εκπροσωπούν κυρίως το λεγόμενο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ δίνουν ραντεβού στο συνέδριο για να αμφισβητήσουν, αν όχι τον αρχηγό του κόμματος τις πρακτικές του και κυρίως την πολιτική που εφαρμόζει σε σχέση με την κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι η ομάδα Καρχιμάκη που έδειξε αρχικώς τα δόντια της με ένα κείμενο συνοδευόμενο από 75 υπογραφές και "ξαναχτύπησε" χθες με κείμενο-καταγγελία 10 στελεχών οργανώνεται και μάλιστα σε όλη την Ελλάδα.
Προχθές το βράδυ οι πρώην προεδρικοί συγκεντρώθηκαν σε ταβέρνα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ- οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι μαζεύτηκαν 300 στελέχη- ενώ χθες το βράδυ ο πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου και άλλα στελέχη βρέθηκαν σε συνάθροιση στην Κόρινθο οργανώνοντας τις εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων.

Εκείνο που τούς "καίει" είναι ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των στελεχών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο συνέδριο ως αριστίνδην μέλη. Κι αυτό γιατί πιστεύουν ότι σκοπίμως καθυστερεί η ανακοίνωσή τους για να μην δοθεί δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασης στους αποκλεισμένους.

Στην Ιπποκράτους αντιλαμβάνονται ότι ο δρόμος προς το Συνέδριο δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και ότι ο σχεδιασμός που έχουν δρομολογήσει με εκδηλώσεις, θεωρητικές συζητήσεις για την βία και τον ρατσισμό ή την συνταγματική αναθεώρηση δεν θα περπατήσει όσο θα παραμένουν ανοιχτά τα εσωκομματικά μέτωπα.

Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει απάντηση από τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο στους επικριτές του και σε όσους αμφισβητούν την διαφάνεια των διαδικασιών με στόχο να πέσουν οι τόνοι τουλάχιστον ως το Συνέδριο.

Κατά τα άλλα τα δύο μπλοκς που εμφανίστηκαν προ δεκαπενθημέρου, δηλαδή η κίνηση των "7" και η Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατική Κίνηση έχουν "ματαιώσει" τις συναθροίσεις τους μετά τις προειδοποιήσεις Βενιζέλου ότι αποδέχεται μόνο τα "ρεύματα ιδεών". Χωρίς βεβαίως να αποκλείονται νέες συναντήσεις πριν από την έναρξη του Συνεδρίου.   

Άρτεμις Παραδείσου