Καμία κίνηση για να συναντήσει τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ δεν έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθώντας αυστηρά το πρωτόκολλα το οποίο ισχύσει στις επισκέψεις των αρχηγών κρατών.
Παρά τα σενάρια τα οποία υπάρχουν στον τύπο και τα οποία λένε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλήρωσε το Ολαντρεού που είχε πει επί γαλλικού εδάφους ο Αλέξης Τσίπρας, τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ποτέ δεν ζητήθηκε ραντεβού από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Γάλλο Πρόεδρο.

Η μοναδική επαφή που είχαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ήταν με τους υπευθύνους του συλλόγου της ελληνογαλλικής φιλίας από τους οποίους ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε ο γάλλος Πρόεδρος.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οποιαδήποτε επαφή τους με την γαλλική πρεσβεία θα ερμηνευόταν ποικιλοτρόπως απέφυγαν με επιμέλεια κάθε επαφή μαζί τους.  

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αποδίδουν τα δημοσιεύματα που υπάρχουν στον τύπο στον πόλεμο των μεγαλοεκδοτών εναντίων του κόμματος τους και προσθέτουν ότι  «είναι πολύ φυσικό ο κ. Ολαντ να συναντηθεί με τους εταίρους του Αντ.Σαμαρα αφού  και αυτοί συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό. 

Το παράδοξο θα ήταν ο γάλλος πρόεδρος ενώ γνωρίζει ότι η Ελλάδα κυβερνιέται από μια συμμαχική κυβέρνηση να έβλεπε μόνο τον πρωθυπουργό», έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  

Θεωρούν δε βέβαιο ότι ο Αντ. Σαμαράς πρότεινε τον γάλλο πρόεδρο να συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη αφού οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα δημιουργούσε σοβαρές ενδοκυβερνητικές τριβές. 

Ο κ. Βενιζέλος τουλάχιστον επιθυμεί διακαώς να συναντηθεί με τον γάλλο πρόεδρο.

Όπως λέγεται μια φωτογραφία κάνει όσο χίλιες λέξεις. Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει την φωτογραφία με τον Φρανσουά Ολαντ ενόψει του συνέδριου του ΠΑΣΟΚ».  

Παναγιώτης Βασιλάκης