«Η κατεδάφιση θεσμών που κατοχυρώνουν τα κοινωνικά δικαιώματα έχουν διαμορφώσει την τελευταία τριετία στο χώρο της αναπηρίας ένα καθεστώς κοινωνικού ολοκαυτώματος» αναφέρει σε σχόλιό του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του «οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριών χρόνων χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις απαραίτητες πρόνοιες προχώρησαν σε ρυθμίσεις που αντί να επιλύουν προβλήματα συσσώρευσαν στα περίφημα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) περιπτώσεις πάνω από 70.000 αναπήρων προς επανεξέταση».

«Όταν σε έναν ανάπηρο η καθυστέρηση επανεξέτασής του δεν οφείλεται στον ίδιο αλλά στην ολιγωρία του κράτους, δεν έχει το δικαίωμα η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία και για οποιοδήποτε λόγο να του διακόπτει τη χορήγηση της πενιχρής αναπηρικής σύνταξης ή επιδόματος αναπηρίας που αποτελεί για την πλειονότητα των αναπήρων το μοναδικό μέσο επιβίωσης» τονίζει.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουρουμπλής τονίζει πως η κυβέρνηση «πρέπει να φέρει διάταξη στη Βουλή προκειμένου να επιλυθεί το ως άνω πρόβλημα, δηλαδή να συνεχιστεί η καταβολή των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων μέχρι την ημερομηνία επανεξέτασης των δικαιούχων. Επιτέλους ας εφαρμοστεί ο νόμος για την κάρτα αναπηρίας ώστε να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες αξιολογήσεις ανάπηρων συμπολιτών μας με μη αναστρέψιμες ασθένειες. Με τον τρόπο αυτό θα απαλλαγούν οι ανάπηροι από την ταλαιπωρία και το διασυρμό αλλά και το κράτος από εκατομμύρια εργατοώρες και τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων».