Μεγάλη ανατροπή έχουμε στον τομέα των επενδύσεων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr οι Καταριανοί επανέρχονται στη διεκδίκηση του Ελληνικού.
Μετά την πετυχημένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποκαταστήθηκε η εμπιστοσύνη των δύο πλευρών και έτσι είχαμε την εντυπωσιακή κίνηση της εταιρείας από το Κατάρ, να υπογράψει την υποβολή της συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία από το Κατάρ που επεδίωκε διακρατική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και κατ' επέκταση στήριξη σε ζητήματα φορολογίας και ανάπτυξης δεν είχε υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας όπως προέβλεπε η διαγωνιστική διαδικασία και αποχώρησε.

Με την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ ορίστηκε ως διαπραγματευτής ο υφυπουργός Επενδύσεων Νότης Μηταράκης, ο οποίος σε συνεργασία με τον γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ Παναγιώτη Μίχαλο κατάφεραν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επιστροφή των επενδυτών από το Κατάρ στη διεκδίκηση της έκτασης του Ελληνικού.