Μπορεί να κρατήθηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και να μην είπε κουβέντα, (μετά το "όχι" της ΔΗΜΑΡ για την Κεντροαριστερά) όμως στο χθεσινό γεύμα με τον Ολάντ στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος έριξε το καρφί του για τον Φώτη Κουβέλη!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος Πρόεδρος στην διάρκεια του γεύματος έδειξε ενδιαφέρον για την τρικομματική κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε τι έγινε το περασμένο καλοκαίρι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και πώς συγκροτήθηκε η κυβέρνηση και αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για να θυμίσει σε άπταιστα γαλλικά στον Γάλλο αξιωματούχο ότι και το ' 89 συγκροτήθηκε κυβέρνηση Συνασπισμού, μεταξύ ΝΔ και Αριστεράς, η οποία μάλιστα παρέπεμψε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Πρόσθεσε δε με νόημα στην κυβέρνηση εκείνη συμμετείχε ως υπουργός ο Φώτης Κουβέλης...

Κάποια χαμόγελα πάγωσαν εκείνη την ώρα στο τραπέζι, αλλά ο κ, Βενιζέλος έδειξε να το ευχαριστιέται. Αργότερα, Ολάντ και Βενιζέλος είχαν τετ α τετ μισής ώρας στην Γαλλική Πρεσβεία. Ο Φρανσουά Ολάντ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ, για τα ποσοστά του αλλά και για το Συνέδριο του κόμματος και μάλιστα διαβεβαίωσε τον κ. Βενιζέλο ότι το σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας θα εκπροσωπηθεί σ' αυτό με κάποιο πολιτικό του στέλεχος. 

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Κύπρο τόσο για τις πολιτικές -σε σχέση με τις εθνικές εκλογές- όσο και τις οικονομικές και τις προοπτικές να ενταχθεί η Μεγαλόνησος σε πρόγραμμα οικονομικής στήριξης.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στον συνομιλητή του ότι είναι πρόθυμος να τον φέρει σε επαφή με όποιες κυπριακές πολιτικές δυνάμεις εκείνος επιθυμεί.

Αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος πήγε σε εκδήλωση του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ και υποσχέθηκε μεταξύ άλλων ότι η εκπροσώπηση των γυναικών στα νέα όργανα θα είναι υψηλή. 

Άρτεμις Παραδείσου