Σε άγρια κόντρα μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ εξελίσσεται η καταγγελία μέλους του ΠΑΜΕ ότι δέχθηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής επειδή άκουγε δυνατά μουσική στο αυτοκίνητό του. Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής κατατέθηκε μήνυση από τον Ηλία Κασιδιάρη κατά αστυνομικών για παράβαση καθήκοντος.
Όλα άρχισαν την Τρίτη το βράδυ, όταν η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής Σαρωνικού στην Ανάβυσσο είχε οργανώσει εκδήλωση.

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου και μέλος του ΠΑΜΕ, ενώ διέρχονταν από το σημείο καταδιώθηκε, όπως κατήγγειλε, από ομάδα χρυσαυγιτών. Η... καταδίωξη έγινε επειδή μέλη της Χρυσής Αυγής ενόχλησαν τα τραγούδια που άκουγε στο αυτοκίνητο. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής τον ακινητοποίησαν και τον προπηλάκισαν.
 
Ο συνδικαλιστής πήγε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και κατέθεσε μήνυση για το περιστατικό.

Στη συνέχεια ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος επισκέφτηκε στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και αναζήτησε τον... ένοχο, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ. 

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα εμφανίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρηςο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά των εμπλεκομένων αστυνομικών για παράβαση καθήκοντος.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της γραμματέας της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εις βάρος συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ ενώ με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει την εισβολή στα γραφεία του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Συγχαρητήρια Δένδια στους αστυνομικούς 

Συγχαρητήρια στον Διοικητή και στο προσωπικό του ΑΤ Αναβύσσου για την άψογη αντίδρασή τους στο περιστατικό που σημειώθηκε χθες σε βάρος πολίτη, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας μέσω twitter.

Αλέκα Παπαρήγα: Ναζιστικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε για το περιστατικό:

«Η Χρυσή Αυγή είναι το ναζιστικό τάγμα εφόδου του συστήματος. Και με αυτή την έννοια προσφέρει υπηρεσίες και σε όλους εκείνους που θέλουν να διατηρηθεί αυτή η πολιτική, να προχωρήσει σε βάρος του λαού.

Καταγγέλλουμε την επίθεση σε βάρος συνδικαλιστή στελέχους του ΠΑΜΕ στην περιοχή της Λαυρεωτικής, μια επίθεση βεβαίως που δεν είναι και η μοναδική και επιτέλους αυτός που πρέπει να δώσει μάθημα στη Χρυσή Αυγή είναι ο λαός. Πρέπει να τους απομονώσει κοινωνικά, να μην μπορούν να βρεθούν ανάμεσα και δίπλα στους εργαζόμενους, χωρίς να δέχονται την πολιτική κατακραυγή τους και την πολιτική απομόνωσή τους».


Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, «αστυνομικοί συνέλαβαν αναίτια μέλος της Χρυσής Αυγής που παρακολουθούσε ομιλία στην Ανάβυσσο. Αστυνομικοί με άνωθεν εντολές και το πρόσχημα ότι μέλος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε κάποιον, απέκλεισαν τα γραφεία της Τ.Ο. Σαρωνικού στην Ανάβυσσο. 

Στην συνέχεια και δίχως άδεια εισαγγελέα εισέβαλαν στα γραφεία, ψάχνοντας να βρουν τον δράστη μίας ανύπαρκτης επίθεσης. 

Τέλος, έχοντας διαπράξει σωρεία αδικημάτων εις βάρος ενός νομίμου πολιτικού κόμματος προσήγαγαν αναίτια ένα μέλος της Χρυσής Αυγής με το πρόσχημα ότι επιτέθηκε σε κάποιον, την στιγμή που το εν λόγω άτομο ήταν με ντοκουμέντα και μαρτυρίες από τις 19:00 το απόγευμα στα γραφεία».