Με ένα επιθετικό άρθρο στο διαδίκτυο ο Φαήλος Κρανιδιώτης δίνει τη δική του εξήγηση για το tweet που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, ακόμη και στο Μαξίμου.

Με τίτλο «Για τον φουκαριάρη τον πατέρα μου...» και με αναφορές σε αποσπάσματα βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου και σε «Νικολάκηδες», ο Φαήλος Κρανιδιώτης επιμένει, γράφοντας στο antinews.gr ότι απάντησε σε ένα διαδικτυακό τρολλ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «ένας αληθινός γιος ενός αληθινού άρρωστου πατέρα, θα ζητούσε βοήθεια ή θα ‘λεγε, στην αγανάκτησή του, πως καθιστά υπεύθυνη την πολιτική τάξη, αν λόγω του ξεχαρβαλώματος της υγείας πάθαινε κάτι ο πατέρας του. Δεν θα ‘κανε χαβαλέ "πεθαίνοντάς" τον και στέλνοντας το πτώμα του πεσκέσι... Ορθώς λοιπόν τον θεώρησα ψευδόμενο τρολλ και του απάντησα με το ίδιο «μαύρο χιούμορ» αποδεχόμενος την… προσφορά».

Αναφερόμενος και πάλι στη μυθιστορηματική φιγούρα του «Νικολάκη», ενός φανταστικού γιου που επινόησε -κατά τον Μίσιο- ένας πολιτικός κρατούμενος. καταλήγει: «Λοιπόν, αδέρφια, φαίνεται πως η πολιτική ορθότητα και η ανοησία έχουν κάνει ανεπανόρθωτες βλάβες σε μερικούς, που απαιτούν να δείχνουμε «σεβασμό» στον κάθε κρυπτόμενο ανόητο, που πεθαίνει τον «πατέρα» του και προσφέρει το πτώμα του προς αποστολή.

Υπόσχομαι την επόμενη φορά να του υποδείξω ως πρόθυμους και σεμνούς παραλήπτες, διάφορους από τους ευπρεπείς αγανακτισμένους που πήραν στα σοβαρά τον "Νικολάκη" του».