Η προώθηση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα τουρισμού Γκόραν Πέτκοβιτς, στο Βελιγράδι.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η εξειδικευμένη συνεργασία στον θρησκευτικό τουρισμό, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δυνατότητες για ανάπτυξη κοινών πακέτων, ώστε να ενθαρρυνθούν τουρίστες από μακρινούς προορισμούς να επισκεφτούν τις δυο χώρες.

Έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς των δυο χώρων. Ειδικότερα έγινε αναφορά στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα συνδέουν τα δύο κράτη. Παράλληλα συζητήθηκε και η δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την ανάδειξη της Αθήνας και του Βελιγραδίου ως «city break» προορισμών
Στην ατζέντα των συνομιλιών ήταν και το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης, με την υπουργό Τουρισμού να επισημαίνει ότι στην Ελλάδα λειτουργούν άρτια εξοπλισμένες τουριστικές σχολές οι οποίες μπορούν να εκπαιδεύσουν Σέρβους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Η υπουργός Τουρισμού κάλεσε τον Σέρβο ομόλογο της να επισκεφτεί την Αθήνα και να υπογράψουν μια νέα συμφωνία μεταξύ των δυο κρατών για συνεργασία σε θέματα τουρισμού. Σημειώνεται η προηγούμενη τουριστική συμφωνία είχε υπογραφεί το 1959.

Μετά το τέλος της συνάντησης η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δυο λαούς, τονίζοντας ότι «ο τουρισμός μπορεί να φέρει τις δυο χώρες ακόμη πιο κοντά».
Επίσης επεσήμανε τις πολλές επενδύσεις Ελλήνων στην Σερβία στο χώρο του τουρισμού, που ανοίγουν ένα νέο επιχειρηματικό κεφάλαιο, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο.

Ανέφερε ακόμη πως πάνω από 600.000 Σέρβοι κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα, ένας αριθμός, που όπως τόνισε, «στοχεύουμε να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια καθώς ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας, μεταξύ των δυο χώρων».