Κάλεσμα αγωνιστικής συμμετοχής στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απηύθηνε ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Καρχιμάκης καλεί τα μέλη του Κινήματος να συμμετάσχουν «μαχητικά και αγωνιστικά» στις συνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και στις ψηφοφορίες της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου ως σύνεδροι.

Μάλιστα ο κ. Καρχιμάκης ζητεί από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ «με θάρρος να διατυπώσουμε τις θέσεις μας για την διόρθωση της πορείας του κινήματος σε φιλολαϊκή κατεύθυνση. Δηλωστε μέχρι και αύριο Πέμπτη 21 Φλεβάρη την υποψηφιότητα σας ως σύνεδροι».

Ο ίδιος, δίνει τις σχετικές πληροφορίες για την υποψηφιότητα. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «απαιτείται οι υποψήφιοι σύνεδροι να: 1) επικαιροποιησουν την ιδιότητα τους ως μέλη, είτε μέσω της νομαρχιακής τους επιτροπής είτε μέσω της δημοτικής τους οργάνωσης, είτε μέσω Διαδικτύου (βλέπε) pasok.gr-με αναζήτηση στην φόρμα του συνεδρίου.

2) υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας ή στον συντονιστή της δημοτικής οργάνωσης ή στην εφορευτική επιτροπή της δημοτικής οργάνωσης ή στη Νομαρχιακή επιτροπή, βλέπε έντυπο 2 στο pasok.gr για αίτηση υποψηφιότητας.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν μόνο στην ψηφοφορία και όχι ως υποψήφιοι, μπορούν να εγγράφονται και να ψηφίζουν και την ώρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας».