Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θ. Δρίτσα, για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Φρανσουά Ολάντ να ενοικιάσει η Γαλλία στην Ελλάδα δύο φρεγάτες και τέσσερα αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας σε ανακοίνωσή του, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι το αίτημα της κυβέρνησης κάθε άλλο εντάσσεται σε ένα παραγωγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. «Μάλλον έντονη οσμή νέων εξαρτήσεων αναδύει. Δηλαδή, τι έχεις, Γιάννη, τι είχα πάντα», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμα και δωρεάν παραχώρηση δεν είναι ανέξοδη, αλλά συνεπάγεται δαπάνες για τη χρήση, συντήρηση και πιθανή αναβάθμιση αυτών των όπλων. Επομένως, συμπεραίνει ο βουλευτής, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τη γαλλική, αυξάνει και δεν μειώνει τις δαπάνες για εξοπλισμούς.


Κεδίκογλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστός στο δόγμα ότι η χώρα δεν χρειάζεται Εθνική Άμυνα»


«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιστός στο δόγμα ότι η χώρα δεν χρειάζεται Εθνική Άμυνα», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου στην απάντησή του στα όσα ανέφερε ο κ. Δρίτσας.

«Ας το καταλάβει ότι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η Ελλάδα διασφαλίζει το Αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και θωρακίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.