Επιστρέφουν κατά πάσα πιθανότητα σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ οι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και Άντζελα Γκερέκου και ήδη έχει αρχίσει η γκρίνια μεταξύ των βουλευτών του κόμματος που αισθάνονται αδικημένοι και απόλυτα εκτεθειμένοι απέναντι στους ψηφοφόρους τους έχοντας ψηφίσει τα επώδυνα μέτρα του περασμένου Νοεμβρίου.
Σε συνδυασμό με τις...ψιλές που έπεσαν χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, δηλαδή το γρονθοκόπημα μέλους της ΕΚΑΠ, τις καρέκλες που έφυγαν στον αέρα και τα τραπέζια στα οποία ξέσπασαν τα νεύρα τους οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν, η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ μυρίζει μπαρούτι...Και σύμφωνα με πολλούς προοιωνίζεται πλέον ένα εκρηκτικό συνέδριο από το οποίο δεν θα λείψουν οι αντιπαραθέσεις και οι σφοδρότατες συγκρούσεις με απρόβλεπτα ενδεχομένως αποτελέσματα.

Η Ιπποκράτους επεχείρησε να υποβαθμίσει το συγκεκριμένο "θερμό" επεισόδιο, γνωρίζει όμως ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος είναι φορτισμένη σε τέτοιο σημείο που δύσκολα θα αποτραπούν και νέες εντάσεις πριν ή κατά την διάρκεια του Συνεδρίου.

Ακόμη και στις συγκεντρώσεις που μιλούν τα στελέχη του κόμματος δημιουργούνται σκηνικά έντασης με στελέχη και μέλη να αμφισβητούν είτε τις πολιτικές του κόμματος είτε τις οργανωτικές "μεθοδεύσεις" όπως λένε,  από τα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα η ηγεσία του κόμματος συνεχίζει τις προσπάθειές της για συγκρότηση της Κεντροαριστεράς και προσκάλεσε 6+1 πολιτικές κινήσεις σε συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη με στόχο να συνεχιστεί ο διάλογος που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες σε αντίστοιχη εκδήλωση στο Γκάζι.

Το ΠΑΣΟΚ ήδη έφαγε...  πόρτα από τον Γιώργο Φλωρίδη που εκπροσωπεί τον Κοινωνικό Σύνδεσμο και ο οποίος τονίζει στους συνομιλητές του ότι δεν έχει κανένα νόημα να μπει σε διάλογο με το ΠΑΣΟΚ όταν η δική του πρόταση επικεντρώνεται στην αυτοδιάλυση όλων των κομμάτων και φορέων της Κεντροαριστεράς και στην συγκρότηση από το μηδέν ενός νέου πολιτικού φορέα.

Επίσης μέχρι στιγμής η Ιπποκράτους κρατά ...αποκλεισμένο από τον διάλογο τον Ανδρέα Λοβέρδο και την ΡΙΚΣΣΥ του, προσπαθώντας να βρει έναν εύσχημο τρόπο για να κρατήσει τον πρώην υπουργό μακριά από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι  τις επόμενες ημέρες δεν θα αλλάξει γνώμη ζητώντας και από τον κ. Λοβέρδο να συζητήσουν από κοινού για την Κεντροαριστερά...    

Άρτεμις Παραδείσου