«Από το 2008 πιέζαμε και χτυπούσαμε το καμπανάκι στις ελληνικές αρχές να λάβουν μέτρα για να αναστραφεί η κατάσταση, που έδειχνε να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ

και προσθέτει: «Αποτελεσματικά μέτρα έλαβε η σημερινή κυβέρνηση και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Ο κ. Γιούνκερ τονίζει πως ακόμη κι αν αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα, το μνημόνιο θα παραμείνει, δηλώνει πως κατανοεί τη δύσκολη καθημερινότητα των Ελλήνων «αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος» και σημειώνει πως δεν βλέπει την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα, ούτε να γίνεται συζήτηση για την πιθανότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, καθώς «η Ελλάδα κάνει σημαντικές προόδους σε ό,τι αφορά την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Το έλλειμμα μειώνεται με αξιοσημείωτο τρόπο».

Για το θέμα της διαφθοράς, ο επικεφαλής του Eurogroup δηλώνει πως πράγματι, «η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς», «αλλά δεν είναι η μοναδική (σσ. χώρα) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα [...]. Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδα είχε το κουράγιο να αναγνωρίσει επανειλημμένως ότι η διαφθορά αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και δεν θα έπρεπε να επικρίνεται γι αυτό που είπε [...]. Κι άλλοι πρωθυπουργοί στην ευρωπαϊκή γειτονιά παραδέχθηκαν ότι έχουν αντίστοιχα θέματα στις δικές τους χώρες».