Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημέρωσε με επιστολή του τον Πρόεδρο της Βουλής για την επιστροφή των βουλευτών Α. Γκερέκου, Μ. Κασσή, Γ. Κουτσούκου και Κ. Σκανδαλίδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιστολή του εκφράζει την ικανοποίηση του γιατί η επιστροφή τεσσάρων βουλευτών στους κόλπους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ενδυναμώνει την κοινοβουλευτική μας παρουσία και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση της τρικομματικής συνεργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Υποδέχομαι με χαρά τους συναδέλφους που έχουν πλήρη συνείδηση της πολιτικής και θεσμικής σημασίας της εξέλιξης αυτής. Το ΠΑΣΟΚ κατέβαλε και εξακολουθεί να καταβάλει δυσανάλογα μεγάλο πολιτικό κόστος για την εφαρμογή της μόνης υπεύθυνης και εφικτής στρατηγικής εξόδου από την κρίση. Μιας στρατηγικής εξαιρετικά επώδυνης για τον ελληνικό λαό, αλλά ασύγκριτα καλύτερης από την πραγματική εναλλακτική επιλογή της απόλυτης καταστροφής, απαξίωσης και απομόνωσης.

Τμήμα του κόστους που κατέβαλε το ΠΑΣΟΚ ήταν και η διαγραφή από την Κ.Ο. των τεσσάρων βουλευτών μας μετά την ψηφοφορία του Νοεμβρίου για τα δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα που οδήγησαν στην συμφωνία του Δεκεμβρίου, την εκταμίευση των δόσεων, την αλλαγή της διεθνούς ρητορικής για την Ελλάδα. Στην κρίσιμη αυτή ψηφοφορία η κυβερνητική πλειοψηφία δεν εκφράστηκε με ομοιόμορφο τρόπο και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν να προστατεύσουν την ύπαρξη της δεδηλωμένης πλειοψηφίας της κυβέρνησης.

Το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα του επιτρέψει να λειτουργήσει ακόμη πιο αποφασιστικά ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας του Έθνους που είναι η πρώτη και θεμελιώδης προϋπόθεση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Η επάνοδος συνεπώς των συναδέλφων στην κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι ένας θετικός οιωνός για την επιτυχία του συνεδρίου, οι στόχοι του οποίου είναι παραταξιακοί, αλλά και εθνικοί.

Τώρα που με αφορμή τη συζήτηση για τα περιβόητα «λάθη» του ΔΝΤ γίνεται πια από όλους αντιληπτή η σημασία της ρήτρας «βαθύτερης ύφεσης» που, όπως λέγαμε τους πέντε μήνες (Ιούλιος-Νοέμβριος) της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, προβλέφθηκε στη δεύτερη δανειακή σύμβαση του Φεβρουαρίου 2012 ως μηχανισμός αναθεώρησης της σύμβασης,

Τώρα που είναι προφανές για όλους ότι η Ελλάδα ούτε μπορεί ούτε πρέπει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, Τώρα που όλοι βλέπουν την ανάγκη το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης να λειτουργήσει ως προγραμματική βάση της κυβερνητικής συνεργασίας για να υπάρχουν γρήγορα, απτά και ασφαλή αποτελέσματα μέσα από την προστασία της κοινωνικής συνοχής και την έμπρακτη στήριξη της ανάπτυξης.

Το ΠΑΣΟΚ συσπειρώνει τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζοντας ότι η δική του ενότητα και ανανέωση θα λειτουργήσει ως καταλύτης και για την συσπείρωση της ευρύτερης κεντροαριστεράς που είναι άξια του ονόματος της όταν είναι εθνικά υπεύθυνη και φιλοευρωπαϊκή, μέσα στην προοπτική της δικής μας προοδευτικής αντίληψης περί Ευρώπης».

Εν τω μεταξύ, μετά το χτεσινό επεισόδιο που εκτυλίχτηκε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους, μεταξύ δύο γραμματέων Νομαρχιακών Επιτροπών και μελών της Επιτροπής Καταστατικού, πηγές της Ιπποκράτους τονίζουν πως «όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη καλούνται να προσαρμοστούν στη θεσμική και δημοκρατική λειτουργία του κόμματος».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, «έχει αποδείξει με τη στάση του ότι ξέρει -ακόμη και κάτω από πολύ δύσκολες και άνισες συνθήκες- να εγγυάται την ενότητα της παράταξης και την ακεραιότητα των διαδικασιών και αυτό θα κάνει και στο συνέδριο».

Υπογραμμίζουν δε ότι «ο “υπερβάλλων ζήλος” από οποιονδήποτε είναι άρα περιττός και βλαπτικός για την παράταξη».

Σχετικά Θέματα:

Σε συνέδριο έντασης και αποκλεισμών οδηγείται το ΠΑΣΟΚ