Τις συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλε, όπως ισχυρίστηκε, για να αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ την περίοδο που ήταν στην ομάδα εργασίας φυσικών προσώπων φορολογούμενων μεγάλου πλούτου, περιέγραψε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Αθανασίου, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην κατάθεσή του ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι το πολιτικό σύστημα ήξερε για τη λίστα Λαγκάρντ και ότι ο ίδιος έκανε επανειλημμένα προσπάθειες για να την αποκτήσει.

Ο κ. Αθανασίου φέρεται να έκανε λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης και αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας να ελεγχθούν σε βάθος μεγάλες φορολογικές υποθέσεις.

«Δεν παραλάβαμε ποτέ το αρχείο» δήλωσαν οι 32 συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου

Στο μεταξύ, με διαδικασίες εξπρές εξετάστηκαν διαδοχικά από το πρωί της Πέμπτης, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, οι 32 στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Βασικός στόχος της εξέτασης ήταν να διαπιστωθεί σε ποιον συνεργάτη του έδωσε προς φύλαξη το επίμαχο cd, που είχε στείλει το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών.

Ωστόσο, κανείς από τους συνεργάτες δεν παραδέχτηκε ότι παρέλαβε το αρχείο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει πει στην κατάθεσή του ότι δεν θυμάται σε ποιον συνεργάτη του είχε δώσει το επίμαχο cd.