Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της σε εκδήλωση που οργάνωσε η Αχτίδα Μεταφορών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Όπως είπε, κάθε αλλαγή των συνθημάτων και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές είναι σκόπιμη ώστε αφενός μεν να εκμεταλλευτεί τα λαϊκά βάσανα αφετέρου δε να προτείνει μια κυβερνητική αλλαγή, χωρίς η αστική τάξη να φοβάται την αλλαγή αυτή.

«Τώρα τελευταία μιλά για κλεπτοκρατία, δηλαδή ο λαός δεν έχει απέναντι του την αστική τάξη, αλλά κάποιους κλέφτες», είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι κόμμα που θέλει φιλολαϊκή αλλαγή πρέπει να προετοιμάζει τον λαό για σύγκρουση, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν κρύβει από τον λαό πού θέλει να πάμε.

Ερωτηθείσα αν εγείρει ανησυχίες το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι κατ' αρχήν αντίπαλος είναι η αστική τάξη, ενώ ο οπορτουνισμός που είναι παραλλαγή της αστικής ιδεολογίας δρα στο κίνημα και υπονομεύει την ταξική πάλη και γι' αυτό πρέπει να πολεμιέται.

Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στην Επιτροπή Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως σε αυτήν συμμετέχουν ακόμα και συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι θέλουν να εκσυγχρονίσουν το αστικό κράτος ώστε να πείσουν ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα φτιάξει και αριστερό κράτος.

Όλα τα κόμματα – του πλην ΚΚΕ – ό,τι κι αν λένε προσπαθούν να αποκρύψουν την σχέση της κρίσης με το καπιταλιστικό σύστημα, υποστήριξε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι ενώ αρχικά το ένα κόμμα κατηγορούσε το άλλο, ως υπαίτιο της κρίσης, τώρα κάνουν λόγο για υπαιτιότητα όλης της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε αστική διακυβέρνηση, ενώ θα συμμετέχει διατηρώντας την οργανωτική του αυτοτέλεια στην Λαϊκή Συμμαχία.

«Όταν λέμε εργατική λαϊκή εξουσία δεν εννοούμε κυβέρνηση ΚΚΕ, αν εξουσιάζει το κόμμα και όχι η εργατική τάξη, τότε έχουμε παραβιάσει βασικούς κανόνες του σοσιαλισμού» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα τονίζοντας ότι στην επεξεργασία του το ΚΚΕ, έχει λάβει υπόψη του τα προβλήματα που ανέκυψαν στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Σε άλο σημείο της ομιλίας της, η κ. Παπαρήγα είπε ότι στην Ελλάδα σήμερα ακούγεται και το ότι το ζήτημα της κρίσης θα λυθεί πανευρωπαϊκά και τόνισε ότι από την στιγμή που συμμετέχεις και διαπραγματεύεσαι στην ΕΕ αποδέχεσαι και τα πλαίσιά της.