Η Ελλάδα προχωρεί στο δρόμο της ανάκαμψης και στον επενδυτικό τομέα υπάρχουν νέες ευκαιρίες τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σε εκατό και πλέον επιχειρηματίες και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, παρουσιάζοντας συνοπτικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προκειμένου η χώρα να υπερβεί την οικονομική κρίση.

Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε σε γεύμα στη Νέα Υόρκη που παρέθεσε προς τιμή του το «Hellenic Initiative» και ειδικότερα ο επικεφαλής του οργανισμού Ανδρέας Λιβέρης και ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Γιάννης Κατσιματίδης. Πρόκειται για τον ελληνοαμερικανικό φορέα που είχε διοργανώσει την επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, σε Ελλάδα και Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, αφού αναφέρθηκε στο ρόλο και στην στήριξη της Ομογένειας για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε ότι το «Hellenic Initiative» έχει τη δυνατότητα και την προοπτική να εξελιχθεί σ' ένα παγκόσμιο φορέα του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Ανάμεσα στους παριστάμενους, εκτός από τους προαναφερθέντες, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ, ομογενής Ράινς Πρίμπους και πάρα πολλοί επιχειρηματίες, στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών και παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.