Αγωνία για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής που θα αναδείξουν τους Σύνεδρους επικρατεί στην Ιπποκράτους. Παράγοντες του κόμματος δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και δεν αποκλείουν την πιθανότητα να επαναληφθούν σκηνικά έντασης μπροστά από τις κάλπες που θα στηθούν στις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.
Εκτιμούν μάλιστα ότι οι ομάδες που έθιξαν ζητήματα μεθοδεύσεων και αδιαφάνειας, δηλαδή οι ομάδες Καρχιμάκη και Παναγιωτακόπουλου θα επιχειρήσουν να πολώσουν ακόμη περισσότερο το κλίμα προκειμένου να ισχυροποιήσουν τις δυνάμεις τους όταν θα εκλεγούν τα νέα όργανα του κινήματος.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ήδη οι διαμαρτυρόμενοι έχουν καταγγείλει "μαγειρέματα"  σε ό,τι αφορά το μέτρο, τις εφορευτικές επιτροπές και τα αριστίνδην μέλη του Συνεδρίου ουδείς είναι σε θέση να διαβεβαιώσει στο ΠΑΣΟΚ ότι κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας ή ακόμη και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν θα προκληθούν επεισόδια.

Το γεγονός ότι κύκλοι της Ιπποκράτους, ουσιαστικά δηλαδή η ηγεσία του κόμματος αναγκάστηκαν να τονίσουν χθες ότι ο πρόεδρος είναι ο εγγυητής της ενότητας και του αδιάβλητου των διαδικασιών υποδηλώνει και τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ

Μέσα σ' όλα αυτά ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλείται να αντιμετωπίσει και την αμφισβήτηση που δέχεται από τους "δικούς" του αναφορικά με την απόφασή του να επιστρέψουν στην κοινοβουλευτική ομάδα οι τέσσερις διαγραμμένοι βουλευτές που δεν ψήφισαν τα μέτρα του περασμένου Νοεμβρίου.

Η ίδια η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου άσκησε κριτική στην συγκεκριμένη επιλογή του κ. Βενιζέλου σχολιάζοντας στο twitter ότι μπορεί να επιστρέψανε όμως η τακτική εισαγωγαί εξαγωγαί ΕΠΕ δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει όλοι να σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σε σχέση πάλι με την πρωτοβουλία για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς αν εξαιρέσει κανείς το όχι της ΔΗΜΑΡ, οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους που προσεκλήθησαν αντέδρασαν αρκετά θετικά. Ακόμη και ο Κοινωνικός Σύνδεσμος του Γ. Φλωρίδη που απέρριψε την συγκεκριμένη πρόταση λόγω της μη παρουσίας της ΔΗΜΑΡ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης στο μέλλον μιας κοινής εκδήλωσης για την Κεντροαριστερά.

Η Π 80 προσέρχεται μεν στο διάλογο θέτοντας όμως όρους και προϋποθέσεις...  

Άρτεμις Παραδείσου