Υπέρ της χορήγησης ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά υπό προϋποθέσεις, τάχθηκε η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3ΧΥ.
«Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να υπάρχουν βουλευτές που θα εκφράζουν τα προβλήματα των Ελλήνων μεταναστών. Δηλαδή να εκλέγονται από τους μετανάστες αντιπρόσωποι τους στο ελληνικό κοινοβούλιο», είπε η κ.Παπαρήγα, αλλά πρόσθεσε πως αυτό δεν μπορεί να ισχύει για ομογενείς που απουσιάζουν πολλές δεκαετίες από την Ελλάδα.

«Γι' αυτούς που λείπουν π.χ. 30-50 χρόνια, εμείς προτιμούμε να ενσωματωθούν στην κοινωνία της Αυστραλίας ή της Αμερικής κλπ και να συμμετέχουν ενεργά στα πράγματα της χώρας όπου ζούνε. Και αυτό δεν είναι κακό και δεν είναι αντιπατριωτικό» είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η κα Παπαρήγα είπε πως «με τα σημερινά δεδομένα η εναλλαγή στην εξουσία ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μια παράταση ζωής σ' αυτό το σύστημα που ζούμε» και πρόβλεψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «που θα δώσει ανάσα ζωής στο υπάρχον σύστημα θα είναι μιας χρήσης».