Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή έβγαλαν 20 δήμοι της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας, από τους συνολικά 97 που προέκυψαν μετά τη συνένωση του σχεδίου «Καλλικράτης».

Στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στο νομό Θεσσαλονίκης, μόνο τέσσερις δήμαρχοι κατάφεραν να φτάσουν το ποσοστό του 50 συν 1% και να εκλεγούν από τον πρώτο γύρο. Πρόκειται για τους δήμους Νεάπολης - Συκεών όπου εξελέγη ο Σίμος Δανιηλίδης, Αμπελοκήπων - Μενεμένης με νικητή τον Λάζαρο Κυρίζογλου, τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και το δήμο Θέρμης με τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, δήμαρχος Κατερίνης επανεξελέγη ο Σάββας Χιονίδης, ενώ στο δήμο Πύδνας - Κολινδρού ο Ευάγγελος Πολύζος. Στο νομό Σερρών, οι πολίτες εξέλεξαν δήμαρχο Νέας Ζίχνης τον Ανδρέα Δαϊδρετζή και στο δήμο Ηρακλείας τον Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη.

Στη Δυτική Μακεδονία, δήμαρχος Γρεβενών επανεξελέγη ο Δημοσθένης Κουπτσίδης, ενώ στο δήμο Ορεστίδος του νομού Καστοριάς «βγήκε» από την πρώτη Κυριακή ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου. Ο δήμος Πρεσπών στη Φλώρινα άλλαξε χέρια αφού νέος δήμαρχος ανεδείχθη ο Βασίλης Τσέπας.

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, οι κάτοικοι επέλεξαν για δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου Δράμας τον Μελέτιο Μαυρίδη, ενώ στο δήμο Νέστου Καβάλας εξελέγη ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Εξάλλου, στο δήμο Αβδήρων νέος δήμαρχος είναι ο Βασίλης Τσολακίδης, ενώ στο δήμο Τοπείρου ο Στυλιανός Χατζηευαγγέλου. Στο νομό Έβρου, δήμαρχος στο Σουφλί αναδείχτηκε από την πρώτη Κυριακή ο Ευάγγελος Πουλίλιος.

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στο νομό Καρδίτσας, εξελέγησαν δήμαρχοι στο δήμο Αργιθέας ο Χρήστος Καναβός, στο δήμο Παλαμά ο Κωνσταντίνος Πατσιαλής και στο δήμο Μουζακίου ο Γεώργιος Κωτσός.

Στο νομό Μαγνησίας, μόνο ο δήμος Αλοννήσου εξέλεξε δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή τον Πέτρο Βαφίνη.

Στους υπόλοιπους 77 δήμους της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλίας οι δήμαρχοι θα αναδειχτούν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.