Τις ενστάσεις του επί του νομοσχεδίου για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης διατυπώνει σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης κάνει συγκεκριμένα λόγο για «αποσπασματική και μεροληπτική αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου περί ιδιωτικών επενδύσεων», χωρίς, όπως επισημαίνει να έχει προηγηθεί αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των μέχρι τώρα εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Βασική αρχή του νόμου, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί η πίστη στην αναγκαιότητα περιορισμού των ελεγκτικών θεσμών της πολιτείας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων, παρακάμπτοντας τις ανάγκες του συνόλου του ιδιωτικού τομέα της χώρας.

«Όπως και ο νόμος περί fast track, έτσι και ο προτεινόμενος νόμος στοχοποιεί ως μοναδικό εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας τη γραφειοκρατία του δημοσίου», σημειώνει ο κ. Σταθάκης.

Εντούτοις, καταλήγει, η απουσία επενδύσεων οφείλονται στις μνημονιακές πολιτικές της ύφεσης που έχουν συρρικνώσει την ελληνική οικονομία και καταστρέφουν θέσεις εργασίας και κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης.