Ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚΓιάννης Σουλαδάκης έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις Εφορευτικές Επιτροπές που θα έχουν την ευθύνη των εκλογών, με την οποία εφιστά την προσοχή τους στη διασφάλιση της αξιοπιστίας των διαδικασιών και παράλληλα αναφέρει και τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση που σημειωθούν παρατυπίες ή προσπάθειες νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος.


Στην εγκύκλιό του ο κ. Σουλαδάκης τονίζει την αποφασιστικότητα της ΕΚΑΠ «να εξασφαλίσει όλους τους κανόνες διαφάνειας και αξιοπιστίας των διαδικασιών». Και αναφέρει με ποια κριτήρια θα μετέχουν τα «αριστίνδην» μέλη και ποια μέλη θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ειδικότερα αναφέρεται:

Όλοι οι αριστίνδην σύνεδροι προκειμένου να πιστοποιηθούν και να λάβουν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου πρέπει να έχουν ψηφίσει στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων της 24ης Φεβρουαρίου 2013.

Για τη διασφάλιση της γνησιότητας της ψήφου, όλοι όσοι ψηφίσουν ή ψηφισθούν θα πρέπει να έχουν πιστοποιηθεί ότι είναι όλοι μέλη ΠΑΣΟΚ

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν στις κάλπες των δήμων κατοικίας ή που έχουν επαγγελματική έδρα ή που ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Σουλαδάκης τονίζει ότι θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος και θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο τα ονόματα όσων επιχειρήσουν να νοθεύσουν το αποτέλεσμα διπλοψηφώντας ή με άλλο τρόπο, ενώ θα υπάρξουν και νομικές συνέπειες. Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ αναφέρει:

-Στην ψηφοφορία θα τηρούνται απόλυτα τα απογραφικά στοιχεία που προβλέπονται στο σχετικό έντυπο (δηλαδή στην κατάσταση ψηφισάντων).

-Εάν επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η παραβίαση της διαδικασίας με πρόθεση νόθευσης της διαδικασίας, τότε θα ακυρώνεται το αποτέλεσμα και τα ονόματα των εμπλεκομένων αναρτώνται στο διαδίκτυο και διαγράφονται από το ΠΑΣΟΚ

-Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις διπλοψηφίας κλπ. όλα τα ονόματα όσων ψηφίσουν θα καταχωρηθούν σε ενιαία βάση δεδομένων, θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος και η τυχόν ανεύρεση τέτοιων περιπτώσεων θα έχει ως αποτέλεσμα πέραν της ακύρωσης των διαδικασιών, την ανάρτηση των ονομάτων στο διαδίκτυο, τη διαγραφή των υπευθύνων από μέλη του ΠΑΣΟΚ πέρα των πιθανών νομικών συνεπειών της πλαστογραφίας.

 

Σχετικό θέμα: Επιστολή Καρχιμάκη στον Βενιζέλο για την ψηφοφορία των συνέδρων