Περιοδεία στη Φθιώτιδα πραγματοποιεί από την Παρασκευή ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος.
Στο πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαο, με τον δήμαρχο Λαμιέων κ. Κοτρωνιά και με αρκετούς εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Την Παρασκευή το απόγευμα ο κ. Νικολόπουλος συναντήθηκε στη Λαμία με νέες και νέους που σπουδάζουν στις σχολές του Ανώτερου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ), όπου μετά από πολύωρη συζήτηση προχώρησαν στην συγκρότηση της πρώτης Χριστιανοδημοκρατικής Σπουδαστικής Ομάδας Δράσης.

Σήμερα ο κ. Νικολόπουλος επισκέφθηκε χώρους δουλειάς και εν συνεχεία μία ομάδα απολυμένων stagers, μια ομάδα ανέργων και μία ομάδα συνταξιούχων. Στη διάρκεια των συναντήσεων τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «δεν αντέχει άλλο ο λαός να ακούει τους βουλευτές του να του μιλούν για το ''αναγκαίο κακό'' του αργού θανάτου».

«Πριν μερικούς μήνες, στηλιτεύαμε εμείς όλοι, με πρώτον και καλύτερο τον Αντώνη Σαμαρά, τη μνημονιακή πολιτική του Παπανδρέου, του ΠΑΣΟΚ, των δανειστών και λίγους μόνο μήνες μετά, οι ίδιοι την αποδέχονται ή έστω οι περισσότεροι αξιωματούχοι-και ψελλίζουν μάλλον για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, ότι είναι ''αναγκαίο κακό'' το μνημόνιο και οι ''κολοτούμπες'' τους», σημείωσε και πρόσθεσε: «Φαίνεται καθαρά πια, ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι να δίνουν διαρκή πιστοποιητικά μνημονιοφροσύνης στους δανειστές, προκειμένου κάθε φορά να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση, η οποία όμως κάθε φορά τελειώνει και μία νέα δόση εμφανίζεται προκειμένου να επιβληθούν και νέα αβάσταχτα μέτρα εναντίον του λαού που δυστυχώς δεν τα ψηφίζει η τρόικα αλλά οι εντολοδόχοι του λαού που θα ‘πρεπε για τούτο ακριβώς να υπακούουν μόνον στους εντολείς ψηφοφόρους τους, καθώς επίσης και να τηρούν τον όρκο που έδωσαν «πίστη στην πατρίδα».

Υπογράμμισε τέλος ότι «η Βουλή δυστυχώς τείνει να μετατραπεί πλέον από το κυρίαρχο όργανο έκφρασης του λαού και των εκπροσώπων του, σε…. μνημονιακό “πλυντήριο”, εγκρίνοντας τις θανατηφόρες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν».