Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα, από το Ηράκλειο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, που μίλησε σε εκδήλωση με αντικείμενο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και την ΑΟΖ στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματός του.

Ο Π. Καμμένος, τόσο στην ομιλία του όσο και σε συνέντευξη, επανέλαβε ότι για τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τα κόμματα που υπηρετούν το μνημόνιο. Είπε, όμως, ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «όμως εμείς στα εθνικά θέματα έχουμε κόκκινες γραμμές».

«Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης λένε ψέματα» ανέφερε ο κ. Καμένος και υποστήριξε ότι «ο κ. Σαμαράς κατάντησε ένα πολιτικός απατεώνας όταν είπε ψέματα σε όλα τα 18 σημεία, στα οποία ουσιαστικά δεσμεύθηκε προεκλογικά, όπως και σε όλα τα Ζάππεια». Παράλληλα, χαρακτήρισε ως άλλο ψέμα το θέμα του κατώτατου μισθού και μίλησε για σχεδιασμό τον οποίο έχουν, να μειώσουν τον μισθό στις κατώτερες συντάξεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο με προσωπική εγγύηση των τριών της συγκυβέρνησης προχωρά το μνημόνιο, ένα μνημόνιο που έχει φθάσει μόνο στο 50% υποστηρίζοντας ότι ο στόχος τους είναι να προχωρήσει η εσωτερική υποτίμηση, η εξαθλίωση των Ελλήνων ακόμα για ένα 50%.

Αναφερόμενος στην ΑΟΖ, κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, μετά τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας απεμπόλησε τα δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με την Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη προχωρώντας απλά σε μία ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ.

«Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά διέπραξε ένα τεράστιο πολιτικό και εθνικό ατόπημα», ανέφερε, «αφού αντί να κάνει αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά, δηλαδή να ανακηρύξει την ΑΟΖ και να καταθέσει χάρτες στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έκανε μια απλή διαμαρτυρία απέναντι στην Τουρκία, στον ΟΗΕ με μια νότα» και έθεσε το ερώτημα: «όταν εμείς τον Ιούλιο καταθέταμε τους χάρτες με τα κομμένα οικόπεδα της Τουρκίας γιατί δεν έκαναν τη ρηματική διακοίνωση»;

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημείωσε: «Όχι κ. Σαμαρά, οι υδρογονάνθρακες είναι ελληνικοί υδρογονάνθρακες και η ΑΟΖ είναι ελληνική ΑΟΖ. Μιλάμε για ελληνικά χωρικά ύδατα, μιλάμε για ελληνικό αέρα, μιλάμε για ελληνική γη, μιλάμε για ελληνικά πετρέλαια. Δεν μιλάμε για ευρωπαϊκά και ευρωπαϊκά βεβαίως δεν εννοείτε συμμαχικά, εννοείτε τα πετρέλαια που θέλετε να παραδώσετε, έχοντας κατασχέσει τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες με τα μνημόνια που έχετε υπογράψει στους τοκογλύφους και στους δανειστές».