Πάνω από 75.000 μέλη συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής συνέδρων στο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η μεγάλη συμμετοχή δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ αντέχει και μετασχήματίζεται και αγωνίζεται για τους πολίτες.

Εμφανώς ικανοποιήμενος, ο κ. Βενιζέλος μετά το πέρας της διαδικασίας είπε:

«Ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης ξεπέρασε σήμερα κάθε οργανωτική προσδοκία. Η συμμετοχή ξεπερνά κάθε προηγούμενη ανάλογη διαδικασία. Σάρωσε τις μιζέριες και τα κατάλοιπα παλαιών μηχανιστικών αντιλήψεων.

Ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης δήλωσε σήμερα καθαρά ότι στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την Πατρίδα, αλλά και για την ίδια την Παράταξη που υπάρχει χάριν της Πατρίδας.

Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη μας στο κέντρο και σε όλες τις οργανώσεις μας που σήκωσαν το βάρος αυτής της πολύ μεγάλης οργανωτικής προσπάθειας και για το συνέδριο του κόμματος, αλλά για πρώτη φορά και για το συνέδριο της Νεολαίας, οι εκλογές για το οποίο διεξήχθησαν επίσης με υποδειγματικό τρόπο.»