Επέστρεψαν-έπειτα από πολύ καιρό-στο ΠΑΣΟΚ τα χαμόγελα και η αισιοδοξία, στοιχεία που είχαν εκλείψει κυρίως μετά τα αποκαρδιωτικά εκλογικά αποτελέσματα του περασμένου Ιουνίου.
Η ανέλπιστα μεγάλη συμμετοχή στις διαδικασίες ανάδειξης συνέδρων αφενός έδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει αντοχές και αφετέρου έβαλε φρένο στις γκρίνιες και στις καταγγελίες που είχαν δημιουργήσει συγκρουσιακό κλίμα τις τελευταίες ημέρες.

Είναι ενδεικτικό ότι οι τόνοι έπεσαν ακόμη και από στελέχη που μέχρι το παρά πέντε μιλούσαν για μαγειρέματα και νοθείες.

Ως εκ τούτου η Ιπποκράτους πηγαίνει με άλλον αέρα προς το Συνέδριο και μάλιστα πιστεύει ότι αν όλα πάνε καλά θα μπορέσει να ανακτήσει μεγάλο τμήμα της χαμένης αξιοπιστίας του κόμματος στην κοινωνία.

Ο απροσδόκητα υψηλός αριθμός της συμμετοχής ενθαρρύνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προχωρήσει στις επόμενες πρωτοβουλίες του τις οποίες κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό πιστεύοντας ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κινήματος μπορεί να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ.

Η έμμεση έκκληση επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ όσων στις περασμένες εκλογές στράφηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της συνέντευξής του στο Έθνος της Κυριακής δεν ήταν συμπτωματική.

Παράγοντες της Ιπποκράτους επιβεβαιώνουν ότι ο επόμενος μεγάλος στόχος του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο επαναπατρισμός των ψηφοφόρων του που τού γύρισαν την πλάτη για τους χειρισμούς που έκανε ως κυβέρνηση στην οικονομική κρίση.

Ο κ. Βενιζέλος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιος θα είναι ο βαθμός συμμετοχής των πολιτικών κομμάτων που θα κληθούν στο Συνέδριο, κατά την ημέρα έναρξης των διαδικασιών. Θα δοθεί το βήμα για χαιρετισμούς των εκπροσώπων τους, ή όχι;

Τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει σύντομα ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα, ακόμη δηλαδή κι ένα απρόσμενα μεγάλο χειροκρότημα στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ…

Άρτεμις Παραδείσου