Το σχέδιο «Αθηνά», του οποίου η τελική μορφή αναμένεται να διαμορφωθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες, παρουσιάζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη.

Την ίδια ημέρα φοιτητικοί σύλλογοι προγραμματίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η βασική φιλοσοφία του σχεδίου παραμένει ίδια, με εξαίρεση ορισμένα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που δεν πρόκειται να μεταφερθούν στις Σέρρες, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, όπως επίσης και ορισμένα τμήματα του ΤΕΙ Πάτρας δεν θα μεταφερθούν στο Μεσολόγγι.

Ωστόσο, παραμένει ο σχεδιασμός για το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής», στο οποίο συμπεριλαμβάνονται πέντε πανεπιστήμια: Οικονομικό, Πειραιώς, Πάντειο, Γεωπονικό και Χαροκόπειο.

Την ίδια ώρα, πανεπιστημιακοί αλλά και καθηγητές των ΤΕΙ προσανατολίζονται να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια εναντίον του σχεδίου «Αθηνά», ενώ στη Φιλοσοφική Αθηνών έχουν ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 11.000 υπογραφές από πανεπιστήμια αλλά και προσωπικότητες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της ενοποίησης όλων των τμημάτων ξένων φιλολογιών.

Παράλληλα, οι καθηγητές ΤΕΙ αποφάσισαν να προσφύγουν στα δικαστήρια και για τις περικοπές στους μισθούς τους.