«Η λάθος κυβέρνηση ακολουθεί την λάθος συνταγή  για να σώσει την Ελλάδα από την κρίση. «Αυτό θα είναι το στίγμα της ομιλίας του  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας στην σημερινή συζήτηση που θα γίνει στην Βουλή και στην οποία μετά από πολύ καιρό θα συναντήσει και τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της Κουμουνδούρου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξαπολήσει σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού χρησιμοποιώντας τα όσα είχε πει την εποχή που ο Αντ .Σαμαράς έκανε αντιπολίτευση και παρουσίαζε τις προτάσεις του στο Ζάππειο.

Βασικό στοιχείο της ομιλίας του θα είναι το λάθος το οποίο παραδέχθηκε το ΔΝΤ  -ότι έχει κάνει στα μνημόνια με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η ανεργία και η ύφεση στα ύψη -ενώ θα κάνει λόγο για την «απραξία της κυβέρνησης  η οποία δεν αξιοποίησε αυτή την παραδοχή για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην κυρία Μέρκελ εν όψη των Γερμανικών εκλογών».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει εκτενή αναφορά στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων λέγοντας ότι με την λογική που ακολουθεί η κυβέρνηση «θα εκχωρηθεί με χαμηλό τίμημα ο εθνικός πλούτος ενώ θα υπάρξουν και εκατοντάδες απολύσεις των ανθρώπων που εργάζονται στους οργανισμούς που ξεπουλά η κυβέρνηση.»  

Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί και στα όσα συμβαίνουν στην Χαλκιδική στα ορυχεία εξόρυξης χρυσού ενώ θα αποκαλύψει και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η αστυνομία προκειμένου να εκφοβήσει τον κόσμο και να κάμψει τις αντιδράσεις των πολιτών.

«Δεν είναι δυνατόν στην εποχή μας θα πει ο κ. Τσίπρας άνθρωποι να συλλαμβάνονται και να περνούν από ανάκριση για το τι ψήφισαν στις εκλογές. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ μετά την αντιπολίτευσης».

Ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα της περικοπής του βασικού μισθού λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός ψεύδεται όταν λέει ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι στο μνημόνιο γίνεται συγκεκριμένη αναφορά γι αυτό το θέμα.

Θα υπενθυμίσει επίσης και την δήλωση της κυρίας Δαμανάκη την οποία δεν διέψευσε η κυβέρνηση ενώ θα μπορούσε να το πράξει.

Παναγιώτης Βασιλάκης