Ραντεβού στο Συνέδριο δίνουν τώρα οι εσωτερικές ομάδες - «φυλές» που έχουν σχηματιστεί στο ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά Βενιζέλου εκτιμούν ότι η υψηλή συμμετοχή τους ευνόησε και ότι με την εκλογή 4.000 και πλέον αντιπροσώπων θα μπορούν να έχουν τον έλεγχο του 75% του Συνεδρίου.
Στον αντίποδα οι άλλες ομάδες των Μιχάλη Καρχιμάκη και Γιώργου Παναγιωτακόπουλου πιστεύουν ότι οι δυνάμεις τους είναι μοιρασμένες και ότι έχουν εξασφαλίσει αθροιστικά το 50% των συνέδρων.

Πάντως, φαίνεται ότι εν όψει συνεδρίου όλοι «ψάχνονται» κάτι που επιβεβαιώνει και η χθεσινή συνάντηση του Κώστα Σκανδαλίδη με τον Μιχάλη Καρχιμάκη σε καφέ της Αθήνας και μάλιστα παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος έχει αποσκιρτήσει από το περιβάλλον  του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Σκανδαλίδης και Καρχιμάκης έχουν πυκνή επικοινωνία τις τελευταίες ημέρες και δεν αποκλείεται να συντονίσουν τις κινήσεις τους στην διάρκεια του Συνεδρίου.

Σε ό, τι αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα «κατεβάσει» δεύτερη υποψηφιότητα στο συνέδριο της νεολαίας που αρχίζει αύριο το απόγευμα απέναντι σ’ αυτήν του Παύλου Χρηστίδη.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται το θέμα του αριθμού των σταυρών που θα μπορούν να βάζουν οι σύνεδροι για να εκλέξουν τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Για την ακρίβεια στο στρατόπεδο Βενιζέλου έχουν αναπτυχθεί δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

Η μία τάσσεται υπέρ της δυνατότητας σταυροδοσίας όχι περισσότερων από δέκα υποψηφίων, ούτως ώστε να ακυρωθούν οι λίστες και να διαλυθούν οι κομματικοί μηχανισμοί.

Η άλλη άποψη θεωρεί  ότι θα πρέπει οι σύνεδροι να έχουν την δυνατότητα να «σταυρώσουν» τουλάχιστον 40 υποψηφίους προκειμένου να αποφευχθούν εκπλήξεις ή ανατροπές στους συσχετισμούς.

Σήμερα το απόγευμα στην Ιπποκράτους ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος θα επιχειρήσει μία πρώτη προσέγγιση των δυνάμεων που εκφράζουν την Κεντροαριστερά. Οι πολιτικές κινήσεις που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ θα καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι και θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν κοινούς τόπους ενδεχομένως για μία μελλοντική τους συμπόρευση…  

Άρτεμις Παραδείσου