Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να διεξαχθεί το απόγευμα (18.00) στη Βουλή, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αν και αυτή αφορά επισήμως το αγροτικό, αναμένεται να εξελιχθεί σε μια εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να πει ότι η κυβέρνηση εξάντλησε όλες τις δυνατότητες και ικανοποίησε όσα από τα αιτήματα των αγροτών επιτρέπει η δύσκολη οικονομική συγκυρία, ενώ θα αναφερθεί και στη σκληρή μάχη που έδωσε ο ίδιος στις Βρυξέλλες για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια για τον αγροτικό κόσμο, από ένα προϋπολογισμό λιτότητας.

Με τις κινήσεις αυτές, αναμένεται να προσθέσει ο πρωθυπουργός, δημιουργούνται προϋποθέσεις κάποια πράγματα να προσχωρούν. «Όσο πετυχαίνουμε τους οικονομικούς στόχους, τόσο θα μπορούμε να έχουμε πιο θετικά αποτελέσματα», θα πει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα θα εξαπολύσει σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θα κατηγορήσει για λαϊκισμό στην πολιτική του, η οποία όπως θα πει, δεν είναι σαφής και συγκεκριμένη και υποστηρίζει εμμέσως όλες τις κινητοποιήσεις που δημιουργούν πρόβλημα στην οικονομική ζωή της χώρας και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να αναφερθεί και σε συγκεκριμένα γεγονότα, όπως αυτά στις Σκουριές της Χαλκιδικής και εδώ σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, αναμένεται να προσθέσει, ότι όλα αυτά δεν κάνουν κακό στην κυβέρνηση, όπως  νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λειτουργούν εις βάρος των πολιτών.

Τέλος ο κ. Σαμαράς με αφορμή τη λεγόμενη στροφή στη "ρεαλιστική πολιτική" που φαίνεται να επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει λόγο για αλλοπρόσαλλη πολίτικη εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραθέτοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα από τη μια και τις τοποθετήσεις των στελεχών του, όπως των κ.κ. Στρατούλη και Δραγασάκη, από την άλλη.

Η απάντηση Τσίπρα

«Η λάθος κυβέρνηση ακολουθεί την λάθος συνταγή  για να σώσει την Ελλάδα από την κρίση.  » Αυτό θα είναι το στίγμα της ομιλίας του  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή και στην οποία μετά από πολύ καιρό θα συναντήσει και τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της Κουμουνδούρου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ε ξαπολήσει σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού χρησιμοποιώντας τα όσα είχε πει την εποχή που  ο Αντ .Σαμαράς έκανε αντιπολίτευση και παρουσίαζε τις προτάσεις του στο Ζάππειο.

Βασικό στοιχείο της ομιλίας του θα είναι  το στο λάθος το οποίο παραδέχθηκε το ΔΝΤ  -ότι έχει κάνει στα μνημόνια με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η ανεργία και η ύφεση στα ύψη -ενώ θα κάνει λόγο για την «απραξία της κυβέρνησης  η οποία δεν αξιοποίησε αυτή την παραδοχή για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην κυρία Μέρκελ εν όψη των Γερμανικών εκλογών».
 
Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει εκτενή αναφορά στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων λέγοντας ότι με την λογική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

«θα εκχωρηθεί με χαμηλό τίμημα ο εθνικός πλούτος ενώ θα υπάρξουν και εκατοντάδες απολύσεις των ανθρώπων που εργάζονται στους οργανισμούς που ξεπουλά η κυβέρνηση». 

Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί και  στα όσα συμβαίνουν στην Χαλκιδική στα ορυχεία εξόρυξης χρυσού ενώ θα αποκαλύψει και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η αστυνομία προκειμένου να εκφοβήσει τον κόσμο και να κάμψει  τις αντιδράσεις των πολιτών.

«Δεν είναι δυνατόν στην εποχή μας θα πει ο κ. Τσίπρας άνθρωποι να συλλαμβάνονται και να περνούν από ανάκριση για το τι ψήφισαν στις εκλογές. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ μετά την αντιπολίτευσης».

Ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα της περικοπής του βασικού μισθού λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός ψεύδεται όταν λέει ότι δεν θα μειωθεί  ο κατώτατος μισθός αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι στο μνημόνιο γίνεται συγκεκριμένη αναφορά γι αυτό το θέμα. Θα υπενθυμίσει επίσης και την δήλωση της κυρίας Δαμανάκη την οποία δεν διέψευσε η κυβέρνηση ενώ θα μπορούσε να το πράξει.

Πάνος Ρασσιάς - Παναγιώτης Βασιλάκης