Προβλήματα φορολογικά, προβλήματα που αφορούν την εξαγωγική δραστηριότητα, τη δημόσια διοίκηση αλλά και το κόστος της ενέργειας έθεσαν σήμερα Τρίτη οι εκπρόσωποι έντεκα πολυεθνικών ομίλων στους κ. Κωστή Χατζηδάκη και Νότη Μηταράκη στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι συμφωνήθηκε νέα επίσης συνάντηση, εντός του Μαρτίου, με τους επικεφαλής των εξαγωγικών τμημάτων των εταιρειών που εκπροσωπήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών -και όχι μόνο - προκειμένου να τους εξηγήσουν τις προβλέψεις του νέου επενδυτικού νόμου που αφορούν στην ενοποίηση του εξαγωγικού μηχανισμού.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε τη συνάντηση ως θετικό σημάδι μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία επενδύει και επεκτείνεται. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Πρόκειται για μήνυμα αισιοδοξίας, ανταλλάξαμε απόψεις για τον νέο επενδυτικό νόμο, για τον οποίο επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον φιλικό στις επιχειρήσεις και να ακούσουμε τα προβλήματα που τις απασχολούν».  Φρόντισε ωστόσο, να τονίσει ότι «έχουμε πολλή ανηφόρα να ανέβουμε». 

Από την πλευρά τους, οι υπουργοί ζήτησαν να επιτευχθεί η μείωση των τιμών των προϊόντων και εισέπραξαν την απάντηση ότι οι εταιρείες έχουν εντείνει τις προσφορές τους κάτι το οποίο δεν μετράται σωστά από την ΕΛΣΤΑΤ.

Στη συνάντηση της Τρίτης με τον υπουργό και υφυπουργό Ανάπτυξης συμμετείχαν: από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μηνάς Ζωούλης, από τη Barilla Hellas ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, από τη Bic Violex ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Πισιμίσης, από τη Friesland Campina Hellas ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, από την Henkel ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Κώστας Φαλτσέτας, από την Kraft Hellas ο διευθύνων σύμβουλος κ. Λευτέρης Χαλουλάκος, από τη Nestle Ηellas ο διευθύνων σύμβουλος κ. Raymond Franke, από τη Phillip Morris (στην οποία ανήκει η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος) ο γενικός διευθυντής της κ Ιάκωβος Καργαρώτος, από τη SCA Hygiene Products SA η υπεύθυνη πωλήσεων κυρία Κατερίνα Αρβανιτάκη, από τη Unilever Hellas ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης και από την Ytong Thrakon ο διευθύνων σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης.