Το θερμό κλίμα στις συναντήσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου με την Ομογένεια, αποτυπώθηκε και στη συνάντησή του, που οργανώθηκε χθες το βράδυ από την κορυφαία Τράπεζα του Καναδά, την Bank of Scotia, στο Τορόντο.
Στο δείπνο συμμετείχαν 70 ομογενείς, από τους πλέον διακεκριμένους στην επιχειρηματική ζωή του Τορόντο αλλά και ευρύτερα του Καναδά. Το ενδιαφέρον των ομογενών μεγάλο και το επίπεδο υψηλό. Αυτό φάνηκε και από τις εξειδικευμένες ερωτήσεις που ακολούθησαν τον χαιρετισμό του Υπουργού.

Ο νέος επενδυτικός νόμος και οι ρυθμίσεις του, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων, η ενημέρωση για τις Καναδικές επενδύσεις που ήδη "τρέχουν" στην Ελλάδα, η fast track διαδικασία για τις μεγάλες επενδύσεις, η αποσαφήνιση του φορολογικού καθεστώτος, ήταν οι βασικές θεματικές που συζητήθηκαν.

Η νέα αεροπορική γραμμή που προγραμματίζεται να συνδέσει απευθείας την Ελλάδα με τον Καναδά, συζητήθηκε στα "πηγαδάκια". Επιστέγασμα η συμφωνία για συνεργασία του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Τορόντο και Καναδικών με Ελληνικά.