Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, άσκησε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια να διαλυθεί η πρωτογενής παραγωγή», κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό ζήτημα.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχολιάζοντας την πρωτολογία του πρωθυπουργού και την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως «καταλάβαμε ότι βρισκόμαστε στο Τριώδιο».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια να διαλυθεί η πρωτογενής παραγωγή και η μεσαία τάξη της χώρας. «Στόχος της τρόικας και των δανειστών είναι να σταματήσει να υπάρχει πρωτογενής παραγωγή γιατί μόνο έτσι μπορούν να ελέγξουν ένα ολόκληρο έθνος, αυτό το σχέδιο εκπονούν οι δανειστές και η συγκυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας.

«Τα μνημόνια τελείωσαν» είπε, σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ιταλία.

Σε υψηλούς τόνους ακολούθησε και η δευτερολογία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγορώντας προσωπικά τον Πρωθυπουργό ως «αναξιόπιστο» και λέγοντας ότι «φεύγει από το κοινοβούλιο σαν λαγός».

Ήταν ο ίδιος που χαρακτήριζε ολέθριο το μνημόνιο, έκανε λόγο για λάθος συνταγή που σκοτώνει τον ασθενή και είναι ο ίδιος που σκοτώνει με τη λάθος συνταγή τους Έλληνες», σημείωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Κάνατε μάρτυρες τους Έλληνες και είστε συνυπεύθυνοι με το ΠΑΣΟΚ. Αντί να ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό έρχεστε και λέτε ότι δεν μασάτε. Όχι απλώς μασάτε αλλά παίρνετε εντολές από τους δανειστές της χώρας και τις καταπίνετε», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.