«Να στηριχθούν οι αγρότες με έργα και όχι με λόγια και μικροπαροχές» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, για το αγροτικό ζήτημα.
Ο κ. Μιχαλολιάκος επέρριψε ευθύνες στο πολιτικό σύστημα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος, χαρακτηρίζοντας «ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας» τον πρωτογενή τομέα, υπενθυμίζοντας ότι αυτός ήταν που έσωσε το έθνος πολλές φορές στο παρελθόν.

Κατηγόρησε επίσης τα κόμματα που διακυβέρνησαν τη χώρα ότι όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπιζαν τους αγρότες σαν ψηφοφόρους, σαν «εκλογική πελατεία», όπως είπε χαρακτηριστικά και όχι ως «ραχοκοκαλιά  του έθνους».

Παράλληλα, σημείωσε ότι το αγροτικό ζήτημα δεν αφορά το Μνημόνιο, αλλά όλα τα χρόνια της παρουσίας της χώρας μας στην Ε.Ε.. «Το 1981 ήμασταν μια παραγωγική χώρα και συμφωνήσαμε τότε την ένταξή μας στην Ε.Ε. συμφωνώντας να πάψει η χώρα να είναι παραγωγική», παρατήρησε, ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να κάνει αθρόες εισαγωγές κηπευτικών από χώρες πολύ λιγότερο ευνοημένες κλιματικά.

Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά είπε: «Έχετε την ευκαιρία να γίνεται ο Αβραάμ Λίνκολν της Ελλάδας, διώχνοντας όλους τους παράνομους μετανάστες».