Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, και ιδίως στο ανθρώπινο δυναμικό, τη γεωγραφική θέση και τις υποδομές, έδωσε έμφαση ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο του Μόντρεαλ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου για τις αγορές της Ευρώπης και γέφυρα για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Τόνισε, επίσης, πως η Ελλάδα είναι σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή μας, σε μια περίοδο μεταβατική που κρύβει προκλήσεις και ευκαιρίες.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται σε όλους τους τομείς, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στον επενδυτικό νόμο και στον περιορισμό της γραφειοκρατίας, και υπογράμμισε το ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών για επενδύσεις.

Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε, ακόμα, για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στον τομέα της τροφοδοσίας της Ευρώπης με ενέργεια, ενώ σημείωσε ότι προβλέπεται αύξηση του τουρισμού με ταυτόχρονη βελτίωση των υποδομών.

Τέλος, ανέφερε ότι σημαντικές καναδικές εταιρείες ήδη δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και διαπιστώνουν, όπως επεσήμανε, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει τις επενδύσεις, που δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση με τον δήμαρχο του Μόντρεαλ

Νωρίτερα, σε θερμό κλίμα ο δήμαρχος του Μόντρεαλ, Μάικλ Απλμπομ, υποδέχθηκε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο δημαρχείο της πόλης.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ, ο οποίος έχει ιδιαίτερους δεσμούς με το Μόντρεαλ από την εποχή της δημαρχίας του, τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο προς την ανάκαμψη και κάλεσε το Μόντρεαλ, ως αδελφή πόλη της Αθηνάς, σε συνεργασία των πόλεων μέσα από επιχειρηματικά δίκτυα και φόρα.

Ο δήμαρχος του Μόντρεαλ, από την πλευρά του, εξύμνησε το ρόλο της ελληνικής παροικίας στην οικονομική, επιχειρηματική και πολιτική ζωή του Καναδά και του Κεμπέκ, υποσχόμενος ότι θα οργανώσει επιχειρηματική αποστολή επενδυτών προς την Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας υπέγραψε στο χρυσό βιβλίο των επίσημων επισκεπτών του Δήμου του Μόντρεαλ.