Την έναρξη του συνεδρίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ κηρύσσει απόψε ο Βαγγέλης Βενιζέλος χωρίς ωστόσο ακόμη να έχουν πιστοποιηθεί οι σύνεδροι! Κι αυτό διότι η Επιτροπή Πιστοποίησης και Καταστατικού, η περίφημη ΕΚΑΠ, δεν ανήρτησε στο διαδίκτυο τα ονόματά τους κάτι που έπρεπε να έχει γίνει ήδη από την Δευτέρα…
Παρ΄ όλα αυτά η Ιπποκράτους ανακοίνωσε ότι στο συνέδριο της νεολαίας θα συμμετάσχουν 1000 σύνεδροι. Τα θέματα του συνεδρίου δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά κοινό μυστικό είναι ότι η ανώτατη κομματική διαδικασία επικεντρώνεται σε ένα και μοναδικό γεγονός: Στην εκλογή του νέου γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι μέχρι στιγμής υπάρχει μία ημιεπίσημη υποψηφιότητα, αυτή του Παύλου Χρηστίδη, πρώην στελέχους της ΠΑΣΠ Κομοτηνής που υποστηρίζεται από τον απερχόμενο γραμματέα Κώστα Πανταζή. Δεύτερη υποψηφιότητα είναι άγνωστο εάν θα υπάρξει καθώς εκτιμάται ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να επικρατήσει και θα εξαρτηθεί από το τι τελικά θα επιλέξει ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος βρίσκεται περίπου σε διάσταση με την ηγεσία του κόμματος. Αν και τις τελευταίες ώρες γίνονται προσπάθειες συμβιβασμού.

Σε ό,τι αφορά το 9ο συνέδριο του κόμματος κι εκεί τα πράγματα εμφανίζονται συγκεχυμένα αφού ούτε το πρόγραμμα έχει βγει, ούτε το ποιοι έχουν προσκληθεί έχει ανακοινωθεί επισήμως. Η Ιπποκράτους διέρρεε χθες το βράδυ ότι προσεκλήθησαν οι πολιτικές κινήσεις που συμμετέχουν στον διάλογο για την Κεντροαριστερά, την ίδια ώρα που η Π 80 έλεγε ότι ουδέποτε έλαβαν πρόσκληση!

Παράλληλα συνεχίζεται η υπόγεια δραστηριότητα των κομματικών στρατών και μάλιστα ο Μιχάλης Καρχιμάκης εμφανίζεται σήμερα ως επικεφαλής των «75» που είχαν υπογράψει συλλογικό κείμενο και δίνει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις θέσεις του εν όψει συνεδρίου.

Ο δε Κώστας Σκανδαλίδης εμφανίζεται δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε η συνάντησή του με τον Μ. Καρχιμάκη και η επαφή που διατηρούν το τελευταίο διάστημα και χθες συναντήθηκε με τον Πάρη Κουκουλόπουλο σε μία προσπάθεια να δείξει ότι συνομιλεί με το «όλον ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά την Κεντροαριστερά έγινε χθες το βράδυ μία πρώτη διερευνητική συνάντηση η οποία δεν οδήγησε όπως ήταν αναμενόμενο πουθενά, ωστόσο κλείστηκε και δεύτερο ραντεβού για το διάστημα μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.  

Άρτεμις Παραδείσου