Στο Τορόντο βρέθηκε, στις 25 Φεβρουαρίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στον Καναδά. Η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Ομογενείς ήταν θερμή.
Τους συνδέουν εξάλλου μνήμες από την εποχή που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως Δήμαρχος της Αθήνας, έφερε τις μεγάλες πόλεις του Καναδά, δίπλα στον μητροπολιτικό κέντρο της Ελλάδας, κάνοντας πράξη τη Διπλωματία των Πόλεων.


Αυτά και άλλα πολλά είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν οι εκπρόσωποι της Ομογένειας και ο Μητροπολίτης Σωτήριος, ο οποίος είχε τιμηθεί και με τη διάκριση της Πόλης των Αθηνών, κατά τη συνάντησή τους με τον Έλληνα Υπουργό. Και δεν φείσθηκαν εκδηλώσεων αγάπης και καλών λόγων, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «φτερωτό Υπουργό».

Αναγνώριση όπως είπαν, της προσπάθειάς του για να φέρει την Ελλάδα πάλι στο επίκεντρο των γεγονότων, παρά τα προβλήματα, τις πιέσεις, τη δυσπιστία και τις ισορροπίες που πρέπει να κρατούμε.

Και η κουβέντα με τους ομογενείς στις συναντήσεις που οργανώθηκαν είχε από όλα. Από διευκρινήσεις ότι οι επενδύσεις των ομογενών δε θα ανακοπούν από τις ακρότητες της φορολογικής νομοθεσίας και τα αντιφατικά ερωτήματα που θέτει, όπως σε σχέση με την αντιμετώπιση των κεφαλαίων που είναι να επενδυθούν, από πληροφόρηση και πρόσκληση για πραγματοποίηση επενδύσεων, με συστηματική άρση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων, μέχρι και σχόλια για τη «μυθωδία», τη σύνθεση του Βαγγέλη Παπαθανασίου, λαμπρού εκπροσώπου, όπως είπε ο Ύπουργός των Εξωτερικών, του Οικονομικού Ελληνισμού, που θα κατακτήσει το διάστημα, μέσα από το ταξίδι της σε αυτό.

Με αυτά και με τα άλλα, φαίνεται για μια ακόμη φορά ότι το κεφάλαιο του Οικονομικού Ελληνισμού, είναι ένας πλούτος εκπροσώπησης και ενίσχυσης της Ελλάδας, στον Καναδά και τα κέντρα λήψης των αποφάσεών του.