«Έκπληκτοι» δηλώνουν δέκα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για τις «προκλητικές αμοιβές» των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
«Διαβάζουμε ότι ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου θα αμείβεται ετησίως με το ποσό των 100.000 ευρώ μεικτά, τα μέλη του Δ.Σ. με 30.000 ευρώ, η διευθύνουσα αύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 215.000 ευρώ, ο αναπληρωτής της με 185.000 ευρώ και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 165.000 ευρώ.

Ιδιαίτερη εντύπωση τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι οι παραπάνω αμοιβές του Συμβουλίου θα αποδίδονται και στα ex officio μέλη που ήδη χρηματοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό, όπως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και ο διευθυντής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ερώτηση.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Β. Οικονόμου, Δ. Αναγνωστάκης, Γ. Κυρίτσης, Σ. Λυκούδης, Α. Ξυροτήρη, Γ. Πανούσης, Ν. Τσούκαλης, Ν. Φούντα, Γ. Ψαριανός και Θ. Ψύρρας.