Στα περιουσιακά στοιχεία των 63 φυσικών προσώπων της λίστας Λαγκάρντ επικεντρώνει την προσοχή του το ΣΔΟΕ, προκειμένου να καταλήξει σε ένα πρώτο πόρισμα για το μέγεθος της πιθανής φοροδιαφυγής.

Αυτό φέρεται να ανέφερε ο προϊστάμενος της Επιχειρησιακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας την προκαταρκτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα για τους τρεις συγγενείς του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς επίσης και τα 60 πρόσωπα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις (από 550 εκατομμύρια ευρώ έως 3 εκατομμύρια ευρώ).

Κατά την κατάθεσή του - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την ταχύτητα των ερευνών, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν ακόμα οι απαραίτητες πληροφορίες για τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Ο επικεφαλής της έρευνας φέρεται να τόνισε πως «έχουμε επιφορτιστεί με τον έλεγχο προσώπων που περιλαμβάνονται σε 5 λίστες μεταξύ των οποίων και αυτή με τα 54.000 άτομα που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Ζητήσαμε να μας στείλουν 100 ελεγκτές για να σχηματιστούν πέντε ειδικές ομάδες και να τρέξουν οι έλεγχοι. Όμως μόλις πριν από δύο ημέρες μας έστειλαν 2 υπαλλήλους».

Αρνούνται ανάμιξη στη λίστα οι συνεργάτιδες του Παπακωνσταντίνου

Νωρίτερα, στην Επιτροπή κατέθεσαν οι δύο πρώην συνεργάτιδες του γραφείου του, κ.κ. Δήμα και Κιουλταλίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο μάρτυρες ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ ούτε ήταν παρούσες στην παράδοση του πρωτότυπου cd με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, που είχε σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

Σημειώνεται ότι, στην κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή, η πρώην ιδιαιτέρα του κ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή φέρεται να είπε ότι, αν θυμάται καλά, πρέπει να ήταν παρούσα η υπάλληλος του γραφείου, κ. Δήμα. Κάτι όμως που διέψευσε σήμερα η ίδια η κ. Δήμα.