Μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Βασίλη Οικονόμου και την εκπρόσωπο τύπου, Μυρσίνη Λιοναράκη, και ενημερώθηκε για όλα τα θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης: οι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας κ.κ. Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ, καθώς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος απουσιάζει σε προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία. 

Μετά το τέλος της ενημέρωσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «ο κ. Κουβέλης είναι πάντοτε στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν ένα εκλεκτό κομμάτι ολόκληρου του ελληνικού λαού.  Κάναμε μια ενημέρωση σε βάθος, για όλα τα θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου μας και βεβαίως για τα μεγάλα εθνικά θέματα. Θεωρώ, ότι όπως συνέβη και στο παρελθόν, όπως συνέβη και στον παρόντα χρόνο, έτσι και στο μέλλον θα εξακολουθήσουμε να έχουμε ως Ένοπλες Δυνάμεις και υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη στήριξη του κ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος αγκαλιάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση, ιδιαίτερα σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που περνάμε, τους καιρούς των περικοπών, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποσυνδέσει τα όποια προβλήματα μιας δύσκολης καθημερινότητας και είναι απόλυτα προσηλωμένες στο καθήκον και στην αποστολή που τους έχει τάξει η Πολιτεία, το Έθνος και το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στις Ένοπλες Δυνάμεις, «οι οποίες παρά το γεγονός ότι έχουν δεχθεί μεγάλο βάρος περικοπών και στις δαπάνες που αφορούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συνολικότερα, συνεχίζουν με γενναιότητα και με υψηλό ηθικό να υπηρετούν την πατρίδα, να υπηρετούν την Άμυνα, να υπηρετούν τον ελληνικό λαό και την κοινωνία».