Στην τελική της ευθεία εισέρχεται η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αφού οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον καταλογισμό ή μη ποινικών ευθυνών στα μη πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα protothema.gr, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, προτίθενται να ζητήσουν από την επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τις καταθέσεις που έδωσαν, ενώπιών της, ο νομικός σύμβουλος του πρώην υπουργού Τάσος Μπάνος, ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηλίας Πλασκοβίτης και ο υπάλληλος του υπουργείου, αρμόδιος για θέματα φορολόγησης μεγάλου πλούτου, Χρήστος Αθανασίου.

Οι δύο εισαγγελείς προτίθενται να εξετάσουν εξονυχιστικά τις καταθέσεις αυτές και, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο, να καλέσουν εκ νέου για κατάθεση τους τρεις μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν καλέσει και έχουν εξετάσει ως υπόπτους τέλεσης τεσσάρων κακουργημάτων τους συγγενείς του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης.

Ακόμη, ως ύποπτοι διάπραξης σοβαρών αδικημάτων έχουν κληθεί από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης, αλλά και η συνεργάτιδα του πρώτου Γαλάτεια Μανέ.