Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάννη Δραγασάκη πραγματοποίησε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για το νόμισμα, στην εκπομπή «Φάκελοι» του ΣΚΑΪ.
«Για μια ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Δραγασάκης επαναφέρουν θέμα δραχμής ή ευρώ. Και ζητούν να γίνει συζήτηση για το ποιο θα είναι το εθνικό μας νόμισμα!!! Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Δραγασάκης το κάνει για να ισοφαρίσει το άδειασμα του κ. Τσίπρα στο πρόσωπό του χθες στη Βουλή. Ένα μόνο γνωρίζουμε: Ότι η κουβέντα που ανοίγει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει τη χώρα, την εθνική προσπάθεια και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε η Συγγρού, επισυνάπτοντας τη σχετική δήλωση του κ. Δραγασάκη:

«Δεν έχουμε αντίρρηση να γίνει μια σοβαρή συζήτηση γύρω από το θέμα. Τι εννοούμε να φύγουμε από το ευρώ; Να μείνουμε στην Ε.Ε.; Να έχουμε κοινό δασμολόγιο, αλλά εμείς να έχουμε δραχμή; Τα τελευταία 150 χρόνια παλινδρομούμε ανάμεσα στη δραχμή και ένα σταθερό νόμισμα. Μήπως λοιπόν αυτή η παλινδρόμηση μας δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι το νόμισμα, αλλά, ποίοι κυβερνούν; Και στο κάτω-κάτω ας πιεστεί η Γερμανία να φύγει αν νιώθει ότι ασφυκτιά σε μια τέτοια κατάσταση».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη ΝΔ, λέγοντας ότι «από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει κάνει επάγγελμα τη διαστρέβλωση και το ψέμα, δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ».
TAGS