Με τα σχέδια «Φρανκεστάϊν», όπως κατ ευφημισμόν ονομάστηκε το σχέδιο «Αθηνά», όχι μόνο δεν επιλύονται τα προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αντιθέτως πολλαπλασιάζονται, υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας έχουν προκαλέσει αναστάτωση και προβληματισμό στην εκπαιδευτική και διοικητική κοινότητα της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς, σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, διαγράφεται «ελαφρά τη καρδία», η ιστορική 60χρονη διαδρομή της σχολής και η προσφορά της στην τεχνική εκπαίδευση. Αντ’ αυτού, προσθέτουν, υιοθετούνται επικίνδυνες προτάσεις στο όνομα της συγχώνευσης ομοειδών τμημάτων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν να μην προχωρήσει καμία διαβούλευση για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ χωρίς την καθολική συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας, των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών.

Επιπλέον να διατηρηθούν τα τέσσερα προπτυχιακά τμήματα εκπαιδευτικών όπως αυτά εμφανίζονται στο επίσημο σχέδιο «Αθηνά» και να προστεθεί στο σχέδιο το Παιδαγωγικό Τμήμα το οποίο δεν ανήκει στην κατηγορία των Γενικών Τμημάτων.

Τέλος ζητούν να ενταχθεί η ΑΣΠΑΙΤΕ στον Πανεπιστημιακό Τομέα καθώς σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αποτελεί το μόνο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα που προετοιμάζει εκπαιδευτικό προσωπικό για τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως της Τεχνολογικής και μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, εντάσσοντας τα Παιδαγωγικά μαθήματα από το πρώτο εξάμηνο των σπουδών.