Μια σειρά από ερωτηματικά σχετικά με τα χρήματα που εμφανίζεται να έχει υπεξαιρέσει μαζί με άλλους δυο συνεργάτες του ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος  και για τα οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, θέτουν πλέον ανοικτά τα στελέχη της Κουμουνδούρου.
-Τι έγιναν τα 14 εκατομμύρια ευρώ από τα 16,5 εκατομμύρια ευρώ που υπεξαιρέθηκαν αφού ο ένας εκ των συνεργατών του πρώην δημάρχου έχει ομολογήσει όχι είχε σε διάφορους λογαριασμούς περίπου 2,5 εκατομμύρια. Μάλιστα μετά την σχετική έρευνα που έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες βρέθηκαν σε λογαριασμούς τρίτων αυτά τα χρήματα;

- Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν μόνο για να αυξήσουν οι τρεις κατηγορούμενοι τους δικούς τους λογαριασμούς ή έχουν αξιοποιηθεί και σε κεντρικές πολιτικές δραστηριότητες της ΝΔ;

- Είναι δυνατόν ένα τέτοιο ποσό να έχει ... «αξιοποιηθεί » μόνο από τον Βασίλη Παπαγεωργίου και τον στενό του συνεργάτη;

-  Η δράση- της συμμορίας σύμφωνα με το κατηγορητήριο- έχει να κάνει μόνο με τους τρεις συλληφθέντες ή εμπλέκονται και αλλά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ;  Τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι πλέον θα πρέπει να ελεγχθεί και ο πρώην Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης  για τυχών εμπλοκή του στην όλη υπόθεση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως από την Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε χθες   αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι « δεν γεμίζουμε χαρά όταν βλέπουμε ανθρώπους να καταδικάζονται ισόβια» υπενθύμισε ωστόσο την δήλωση του πρωθυπουργού που είχε πει πριν ενάμιση χρόνο « ότι- ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος- είναι ένας έντιμος άνθρωπος που έχει κάνει καταπληκτικά πράγματα για την Θεσσαλονίκη».

Πάντως χθες για πρώτη φορά έστειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικό βίντεο ντοκουμέντο- σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα- με την δήλωση του Αντ. Σαμαρά ακολουθώντας τη τακτική της ΝΔ.

Όπως πιστεύουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα  η γεμάτη πάθος δήλωση του πρωθυπουργού  τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα απέναντι στην κοινή γνώμη από τη στιγμή που έγινε ενώ ήδη η έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη.

Λένε μάλιστα ότι τότε είχε προκύψει και το θέμα των χρημάτων στους προσωπικούς λογαριασμούς του πρώην δημάρχου που ούτε αυτό τον είχε θορυβήσει και υποψιάσει.  

Παναγιώτης Βασιλάκης