«Τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού μαθητών στα ελληνικά σχολεία έχουν εύλογα προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό τόσο στους γονείς όσο και σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα» αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σε σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας η ανησυχητική εξάπλωση του εν λόγω φαινομένου αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, καθώς πολλοί μαθητές βιώνουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον καθημερινά ένταση, απογοήτευση και ψυχολογική πίεση, με αποτέλεσμα να αντιδρούν στο σχολείο εκδηλώνοντας βίαιη συμπεριφορά εις βάρος συμμαθητών τους.

«Μάλιστα η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει εισαγάγει και μια νέα μορφή εκφοβισμού, γνωστή ως cyberbullying, στα πλαίσια της οποίας οι θύτες χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα, το internet και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να εκβιάσουν ή να εκφοβίσουν τα θύματά τους» αναφέρει ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει πως «οι συνέπειες του σχολικού εκφοβισμού για τους μαθητές - θύματα είναι εξαιρετικά σοβαρές και ενίοτε επικίνδυνες, αφού ξεκινούν από την άρνηση του παιδιού να πάει στο σχολείο και ενδέχεται, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, να φθάσουν σε κρούσματα κατάθλιψης ή ακόμη και αυτοκτονικού ιδεασμού!».

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Μιχελάκης ρωτά τον υπουργό: Ποια είναι η θέση σας για το ανωτέρω ζήτημα ; Ποια μέτρα θα λάβετε για την δραστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού στα ελληνικά σχολεία ;