Σφοδρή επίθεση κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σε συνάντησή του με κατοίκους της Χαλκιδικής.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο κ. Τσίπρας επέλεξε κατά τη συνάντησή του με κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» όσο και κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Θεσσαλονίκη, να στείλει μήνυμα ενθάρρυνσης και στήριξης της ανομίας και να εκφοβίσει για μία ακόμη φορά τους υποψήφιους επενδυτές στην Ελλάδα.

«Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να υιοθετήσει παντελώς αστήρικτες καταγγελίες και ψεύδη, αλλά και να αποδείξει ότι αγνοεί το τι ο Νόμος και η νομολογία του Αρείου Πάγου ορίζουν για τη λήψη DNA. Έσπευσε επίσης να επιχειρήσει την τρομοκράτηση των αστυνομικών αρχών, εμπλεκόμενος στην υπό διεξαγωγή έρευνα και κηρύσσοντας προκαταβολικά το... «ακαταδίωκτο» για συγκεκριμένους πολίτες.

Οι τοποθετήσεις του όχι απλώς είναι εναρμονισμένες με δηλώσεις στελεχών του που ενθαρρύνουν τη χρήση βίας, αλλά και στρέφονται ευθέως εναντίον της δυνατότητας οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, της προσέλκυσης επενδύσεων και της καταπολέμησης της ανεργίας», σχολιάζει η ανακοίνωση.