Σε νέες, διευκρινιστικές δηλώσεις για το ζήτημα του κατώτατου μισθού προχώρησε η Ευρωπαία Επίτροπος Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, τονίζοντας ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε ενδεχόμενο μείωσής του.

«Επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες με δηλώσεις μου εξέφρασα την αισιοδοξία μου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Υπογράμμισα ότι η εικόνα της Κομισιόν για την Ελλάδα, έχει αποφασιστικά βελτιωθεί. Η ύπαρξη πλεονάσματος για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό απομακρύνει το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων. Όσον αφορά το θέμα του κατώτατου μισθού ήμουν και είμαι απολύτως σαφής. Αναφέρθηκα στη γενική Ευρωπαϊκή πολιτική που δεν αποκλείει εκ των προτέρων το θέμα για τις ευρωπαϊκές χώρες. Προσωπικά, ήμουν και είμαι κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού απ΄ όπου κι άν προέλθει» αναφέρει από τις Βρυξέλλες.

«Ουδέποτε διέψευσα δηλώσεις του Πρωθυπουργού ή οποιουδήποτε μέλους της Ελληνικής Κυβέρνησης. Αντιθέτως, εξέφρασα την αισιοδοξία μου για το μέλλον, υπογραμμίζοντας ότι η σωστή πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων απομακρύνει το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων. Αυτή είναι η λύση στο πρόβλημά μας και όχι οι θεωρίες συνομωσίας» είπε ακόμα.