Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά για τις περικοπές των δαπανών στον ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα για την κατάργηση του επιδόματος τοκετού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα, η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ότι δε χρειάζεται να παίρνουν οι ασφαλισμένες γυναίκες «διπλά» το επίδομα τοκετού είναι «απαράδεκτη», καθώς τις ενοχοποιεί «περίπου ως κλέφτρες».

Δεν πρόκειται για διπλό επίδομα, υποστηρίζει το ΚΚΕ, αλλά για την απαίτηση να καλυφθεί από το κράτος η διπλή ανάγκη τόσο των δαπανών της γέννας, όσο και μιας πρώτης, ελάχιστης οικονομικής στήριξης των νέων ζευγαριών που ένα μέρος της κάλυπτε το επίδομα τοκετού.

Στη ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως τα «πανηγύρια »της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ αποτελούν πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες που έχουν υποστεί άγριες περικοπές στον τομέα της υγείας ενώ προστίθεται πως η κλιμάκωση αυτής της πολιτικής συνιστά εξολόθρευση και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων.

«Αυτό κάνει η κυβέρνηση με την περιστολή των κρατικών και ασφαλιστικών δαπανών στις παροχές του ΕΟΠΠΥ ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με αποτέλεσμα επιπλέον πληρωμές των ασθενών για έξοδα νοσηλείας στον εμπορευματοποιημένο δημόσιο τομέα και στα ιδιωτικά νοσοκομεία, για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, για φυσιοθεραπείες, για έξοδα μετακίνησης, για αιμοκάθαρση, διορθωτικά γυαλιά και με λιγότερους γιατρούς και δημόσιες μονάδες υγείας με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις», καταλήγει.
 

Σχετικό θέμα: Σαλμάς:

Συνολική μείωση 1,1 δισ. στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ - Έντονη αντιδραση του Ιατρικού Συλλόγου
TAGS