Σε ολομέτωπη επίθεση κατά της ΝΔ προχώρησε χθες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, την ώρα που ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αρχίσει εξόρμηση προς την κοινωνία.
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλου και τα πρόσφατα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην καταδίκη Παπαγεωργόπουλου, λέγοντας ότι «δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός» αλλά «θλιβερό γεγονός» και ότι «δεν γεμίζουμε χαρά όταν βλέπουμε ανθρώπους να καταδικάζονται σε ισόβια», αλλά υπενθύμισε παλαιότερη αναφορά του κ. Σαμαρά πριν ενάμιση χρόνο στη ΔΕΘ για τον πρώην δήμαρχο ότι θεωρούσε ότι είναι «ένας έντιμος άνθρωπος" που "έχει κάνει καταπληκτικά πράγματα για τη Θεσσαλονίκη».

Ταυτόχρονα, η βουλευτής του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε την σκυτάλη, θέτοντας την Πέμπτη μια σειρά ερωτημάτων προς το κυβερνών κόμμα, με τη Συγγρού να απαντά με νέα ερωτήματα, σχετικά με ζητήματα τρομοκρατίας.

«Δώδεκα συν δύο ερωτήματα προς τον ανωνυμογράφο του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας» απηύθυνε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ολομέτωπη επίθεση προς τη ΝΔ, με αφορμή την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου.
 
«Η ΝΔ με Δελτίο Τύπου δικαιολόγησε την μέχρι χθες διατήρηση του κ. Παπαγεωργόπουλου στους κόλπους του κυβερνητικού κόμματος, και την εκ μέρους του πρωθυπουργού απόλυτη πολιτική κάλυψη προς τον κ. Παπαγεωργόπουλο, τα έργα και τις ημέρες του στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με την εξής, ανεκδιήγητη, περικοπή: "Ωστόσο, υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;"» ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου. 

Tέλος, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης του χώρου, ο κ. Τσίπρας αρχίζει ανοικτές ομιλίες με την... εξόρμηση να κορυφώνεται στα τέλη Απριλίου με δυο μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.